حضور پلنگ در ارتفاعات کلیلاق فریمان قطعی شد

حضور پلنگ در ارتفاعات کلیلاق فریمان قطعی شد
حضور پلنگ در ارتفاعات کلیلاق فریمان قطعی شد
عکس تزئینی است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس‌ اداره‌ حفاظت‌ محیط‌زیست فریمان گفت: ثبت تصویری پلنگ ماده به همراه توله‌هایش در منطقه حفاظت‌ شده کلیلاق فریمان، سندی موثق برای حضور و بقای پلنگ در منطقه است.

جواد ستوده در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: در فیلمی که اخیرا توسط کوهنوردان و دوستداران‌ محیط‌زیست ثبت شده‌ است یک قلاده پلنگ ماده به همراه ۲ توله مشاهده شده‌ است که این فیلم به عنوان اولین سند تصویری، حضور پلنگ در منطقه را قطعی کرد.

وی ادامه داد: تاکنون گزارش‌های زیادی از طرف روستاییان و دامداران مبنی بر حضور پلنگ در منطقه دریافت کردیم و محیط‌بانان نیز نشانه‌هایی از ردپای پلنگ در منطقه مشاهده کرده‌ بودند اما این گزارش‌ها چون صرفا به صورت مشاهده بوده و سند تصویری از آن موجود نبود خیلی موثق و قابل استناد نبودند.

ستوده بیان کرد: قلمرو پلنگ و به خصوص پلنگ نر، بسیار وسیع است و صرفا با مشاهده پلنگ در یک منطقه نمی‌توان به حضور قطعی این گونه در آن منطقه استناد کرد و ممکن است این جانور یک جانور عبوری و متعلق به زیستگاه دیگری باشد اما پلنگ ماده هنگامی که توله داشته باشد، قلمروش محدودتر می‌شود و با اطمینان بیشتری می‌توان گفت متعلق به همان زیستگاهی است که در آنجا مشاهده‌ شده‌ است .

رئیس اداره‌ حفاظت‌ محیط‌ زیست افزود: از نقاط قوت فیلم ثبت شده علاوه‌بر مستندسازی، حضور توله‌های پلنگ است که این امر نشانه‌ای از وضعیت مطلوب این زیستگاه به لحاظ زادآوری است و نه تنها بقای این گونه در حال انقراض را تضمین می‌کند بلکه نویدی برای بومی شدن این گونه در منطقه حفاظت‌ شده کلیلاق است.

وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به نقش تکمیل کننده گوشتخواران در چرخه‌زیستی و چرخه‌غذایی، حضور گوشتخوارانی از جمله پلنگ از جنبه اکولوژیکی برای منطقه بسیار ارزشمند است.

ستوده تاکید کرد: تنوع پوشش گیاهی در منطقه کلیلاق باعث افزایش جمعیت گیاهخوارانی از جمله قوچ، میش، کل‌بز و گراز شده‌ است و به تبع آن رشد جمعیت گوشتخواران منطقه نیز که از این گیاهخواران تغذیه می‌کنند، به همراه داشته‌ است .

وی همچنین مطرح کرد: گوشتخواران بسیار قلمروطلب بوده و نسبت به حضور انسان در قلمرو خود بسیار حساس هستند به همین دلیل یکی از راه‌های‌ ثبت تصاویر از گوشتخواران همچون پلنگ، استفاده از دوربین‌های مجهز به لنز تله است که در بعضی از مناطق استان از جمله پارک‌ملی‌تندوره از این لنزها استفاده‌ می‌شود و امیدواریم که ما هم بتوانیم این تجهیزات را در منطقه داشته‌ باشیم.

رئیس‌ اداره‌ حفاظت‌ محیط‌زیست فریمان گفت: بعد از انتشار خبر حضور پلنگ در منطقه کلیلاق فریمان، این خبرنه تنها باعث رعب و وحشت مردم نشده بلکه بازخوردهای بسیار خوبی از طرف مردم داشتیم که این نشان از ارتقای فرهنگ مردم منطقه است و حضور گونه‌های ارزشمندی همچون پلنگ می‌تواند ارزش اکولوژیکی منطقه را دو چندان کند.

گفتنی است؛ منطقه شکار ممنوع کلیلاق در ۲۵ کیلومتری جنوب‌شرقی شهرستان فریمان واقع شده‌ و به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی یکی از مناطق بکر شهرستان است.

انتهای پیام


منتشر شده

در

اخبار استانها, خراسان رضوی

توسط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *