بحران کرونا و اهمیت آشپزی در خانه

بحران کرونا و اهمیت آشپزی در خانه

بحران کرونا و اهمیت آشپزی در خانه

 

 

ایسنا/خراسان رضوی صرف غذا بیرون از منزل و در رستوران برای بسیاری از افراد لذت‌بخش است زیرا می‌توانند طعم غذای بهترین آشپزها در محله، منطقه، کشور و سراسر جهان را تجربه کنند. روز جهانی آشپز فرصتی برای آموزش آشپزی و ارتباط با سرآشپزهای محلی است. همچنین فرصتی مناسب برای آموزش آشپزی به کودکان خواهد بود.

تاریخچه روز جهانی آشپز

در سال ۱۹۲۰ فدراسیون آشپزی سوئیس ایده اتحادیه آشپز بین‌المللی را مطرح کرد و در سال ۱۹۲۸  WorldChefs در سوربن پاریس تاسیس شد. روز جهانی آشپز در سال ۲۰۰۴ توسط سرآشپز، دکتر بیل گالاگر که در آن زمان مدیر WorldChefs و شبکه‌ای با بیش از ۱۰۰ انجمن آشپزی بود، انتخاب  و با تمرکز بر آموزش، رقابت، شبکه‌سازی آشپزی و پایداری به مقامات آشپزی آغاز شد.کنگره‌های آشپزی هرچند سال یک‌بار برگزار می‌شوند و  در بیش از ۹۰ سال WorldChefs  از یک انجمن به یک سازمان جهانی برای کمک به آموزش مردم در مورد اهمیت غذای سالم تبدیل‌شده است.

این روز باهدف آموزش به کودکان در سراسر جهان در مورد اهمیت تغذیه سالم، ارتقاء حرفه آشپزها و کمک به تغییر جوامع محلی آنان انتخاب‌شده است. هرساله  WorldChefs و شرکای آن موضوعات مختلفی را به‌عنوان تعهد خود در این مورد می‌کنند.

در سال ۲۰۱۷، موضوع WorldChefs ایده یک ابرقهرمان یا به‌طور دقیق “غذا برای قهرمانان سالم” بود و موضوع پیش از آن “هنر قرار دادن غذا در یک بشقاب” بود. در این روز سرآشپزها امیدوارند دانش و مهارت‌های آشپزی را به نسل بعدی سرآشپزها منتقل کنند.

چگونگی برگزاری مراسم روز آشپز

هرساله  WorldChef’s مجموعه برنامه‌ای ارائه می‌دهد که ترکیبی از دستورالعمل‌ها و نکات آشپزی آشپزهای سراسر جهان است. افراد می‌توانند این دستورالعمل‌ها را بارگیری کرده و با مدیر منطقه خود تماس بگیرید تا میزبان یک رویداد غذایی در منطقه محلی خود باشند. همچنین می‌توانید از هشتگ #ChefDay بین‌المللی استفاده کنند و داستانی درباره یک آشپز که در زندگی خود می‌شناسند  رابرای دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی تعریف کنند.

حتی می‌توانید بچه‌ها و بزرگسالان را در منطقه محلی خود جمع کنید و یک مسابقه آشپزی برگزار کنید تا ببینید چه کسی می‌تواند بهترین وعده‌های غذایی را بپزد. یا فقط به رستوران موردعلاقه خود بروید و یک یادداشت تشکر و یا یک نکته برای ایجاد برخی از وعده‌های غذایی موردعلاقه خود بدهید.

آشپزخانه کودک نیز ایده جالبی برای کودکان است تا از والدین خود یا یک سرآشپز عالی در این روز تقلید کنند. با این برنامه کودکان تصور می‌کنند قادر هستند هر چیزی که دوست دارند را بپزند. این مورد برای کودکان باارزش است. همچنین یک روش خوب برای شماست که آنان را با دنیای آشپزی بدون خطر آتش‌سوزی و همراه با ایمنی آشنا کنید.

موضوع کمپین روز جهانی آشپزها ۲۰۲۰ “غذای سالم برای آینده” است. این روز همچنین برای آشپزها فرصتی است که دانش خود را در زمینه مهارت‌های آشپزی به نسل بعدی و کسانی که عاشق آشپزی هستند، انتقال دهند.

سازمان WorldChefss موضوع امسال را چنین توصیف کرد: “برای اطمینان از یک سیاره سالم برای نسل‌های آینده، بسیار مهم است که به کودکان خود در مورد تاثیر تولید و مصرف مواد غذایی بر محیط‌زیست آموزش دهیم. به همین دلیل Nestlé Professional موضوع ما را برای روز جهانی سرآشپزها امسال پینهاد کرده است که حول پایداری و محیط‌زیست باشد. ”

معرفی بهترین آشپزهای جهان

گوردون رامسی

گوردون رامسی در سال ۱۹۶۶ در جان استون، اسکاتلند متولد شد و در  انگلیس بزرگ شد؛ وی  آشپز، صاحب رستوران و نویسنده است. در سال ۱۹۹۳، رامسی رئیس Aubergine در لندن شد و طی سه سال Aubergine دو ستاره میشلن را از آن خود کرد. رامسی در سن ۳۵ سالگی اولین رستوران خود را با نام خود افتتاح کرد. او به‌سرعت سه ستاره میشلن، معتبرترین جایزه را دریافت کرد. رستوران Gordon Ramsay بزرگترین رستوران لندن است. وی بسیاری از رستوران‌های موفق در سراسر جهان  از انگلستان تا فرانسه، سنگاپور، هنگ‌کنگ و ایالات‌متحده را افتتاح کرده است.

توماس کلر

این سرآشپز در سال ۱۹۹۵ در کالیفرنیا متولد شد و به دلیل انقلاب در روش آشپزی فرانسوی مشهور است. صاحب رستوران همچنین نویسنده و مربی است. این آشپز مشهور جهان به دلیل مشاوره در فیلم‌هایی مانند راتاتوی مشهور است. او تنها آشپزی است که با دو رستوران خود در آمریکا توانست سه ستاره میشلن را به دست آورد. وی در حال حاضر در Masterclass، یک برنامه آموزش آنلاین  مشغول تدریس است، همچنین یکی از پنج سرآشپز برتر جهان محسوب می‌شود.

مارکو پیر وایت

این سرآشپز انگلیسی متولد ۱۹۶۱ به‌عنوان جوان‌ترین و اولین آشپز بریتانیایی است که سه ستاره میشلن را در سن ۳۲ سالگی دریافت کرده است. اگرچه وایت ۱۷ سال تلاش کرد تا به آرزوی خود برسد، اما درنهایت، باوجود موفقیت، شناخت و شهرت بازتاب کافی در زندگی شخصی او نداشت. وی در سال ۱۹۹۹ بازنشسته شد و ستاره‌های میشلن را بازگردان، همچنین مانند سایر سرآشپزها در صنعت تلویزیون و فیلم حرفه‌ای فعالیت کرد. در سپتامبر ۲۰۰۷، مسوول سرآشپزی در مجموعه تلویزیونی Hell’s Kitchen ITV شد. در تبلیغات برند Unilever Knorr در انگلستان ظاهر شد و در بسیاری از مشاغل همان صنعت مشارکت کرد.

النا ارزاک

این واقعیت که سرآشپز افسانه‌ای آشپزی باسک، دختر خوان ماری آرزاک است، درواقع می‌تواند علاقه او به غذا را توضیح دهد. النا ارزاک که از ۱۱ سالگی در آشپزخانه خودش فعالیت و برای اثبات خود به پدر در بسیاری از رستوران‌ها تجربه کسب کرد. وقتی وی توانایی خود را به پدرش ثابت کرد، در رستوران خانوادگی شروع به کارکرد، همچنین در سال ۲۰۱۱ در نمایشگاه لندن، انگلیس شرکت کرد و در همان سال نامزد دریافت جایزه رستوران Veuve Clicquot بهترین سرآشپز زن جهان شد و سال بعد این جایزه را در سال ۲۰۱۲ برنده شد.

آشپزی در دوران کروناویروس

قبل از کروناویروس احساس اضطراب و استرس از مشکلات اصلی مطرح‌شده بود و اکنون‌که بیش از نیمی از سال ۲۰۲۰ را پشت سر گذاشتیم همچنان ترس از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ با استرس زندگی روزمره همراه شده است و تعجب‌آور نیست که موضوع اضطراب همچنان برجسته باشد. فعالیت‌های معمول مانند کار، خرید، غذا خوردن در بیرون و مراقبت از کودکان همگی احساس ترس و عدم اطمینان را افزایش دادند.

بیشتر خانوارها شاهد تغییر چشمگیری درروند خرید، آشپزی و غذا خوردن هستند. برای تقویت ایمنی و سلامت در بیماری همه‌گیری کووید-۱۹، مصرف‌کنندگان به‌طور فزاینده‌ای به دنبال محصولات غذایی و نوشیدنی کاربردی هستند که به اعتقاد آنان ممکن است به دفاع از بدن کمک کنند.

نتایج گزارش‌های مختلف نشان می‌دهد، تقریبا یک‌سوم مصرف‌کنندگان مکمل‌های بیشتر (۳۱ درصد)، غذاهای کاربردی یا نوشیدنی‌های کاربردی (۲۹ درصد) بیشتری نسبت به گذشته مصرف می‌کنند. این تلاش‌ها برای پرداختن به‌سلامت روحی و جسمی منعکس‌کننده مفاهیم جامع سلامت و تمایل مصرف‌کننده برای توانمندسازی و تاب‌آوری در برابر مشکلات است.

بیماری همه گیر کووید-۱۹ نحوه برخورد ما با غذا را کاملا تغییر داده است. با توجه به اینکه افراد بیشتر در قرنطینه بسر می‌برند و بسیاری از افرادی که قبلا به خوردن وعده های غذایی سریع هنگام رفتن به محل کار عادت کرده بودند و یا غذا را در تریا محل کار خود صرف می‌کردند، اکنون با آشپزخانه خود دوباره آشنا شدند.

خانواده ای که اکنون وقت بیشتری را برای صرف غذا در کنار هم می‌گذرانند و یا تلاش آشپز تازه برای یادگیری تهیه غذاهای پیچیده‌تر، زمان آزمایش در آشپزخانه است که خالی از خطر نیست. بیماری‌های منتقله از غذا، به ویژه در مورد تهیه غذاهای مبتنی بر گوشت  یک نگرانی جدی است.

بیماری‌های ناشی از مواد غذایی چیست؟

بیماری‌های منتقل‌شده از غذا خطر مشترکی است که از آشپزی ناشی می‌شود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) بر اساس نتایج گزارش‌ها اعلام کرد که این بیماری‌ها باعث می‌شوند حدود ۴۸ میلیون نفر بیمار شوند،  ۱۲۸هزار نفر در بیمارستان بستری شوند و سالانه ۳۰۰۰ مرگ در ایالات‌متحده رخ دهد.

حدود ۲۵۰ بیماری منتقل‌شده از طریق غذا وجود دارد. برخی از آن‌ها به دلیل مواد شیمیایی و سمی است که باعث آلودگی مواد غذایی می‌شوند، اما بسیاری از آن‌ها نتیجه ویروس‌ها، انگل‌ها و باکتری‌های موجود در مواد غذایی هستند. بسیاری از بیماری‌های ناشی از غذای آلوده می‌توانند منجر به اسهال، درد شکم، استفراغ، درد عضلانی، خستگی، تب و علائم دیگر شوند.

از مواد غذایی خود در برابر آلودگی‌ها محافظت کنید

مردیت کارورز متخصص اطلاعات فنی در دفتر امور عمومی و آموزش مصرف کننده در خدمات ایمنی و بازرسی مواد غذایی وزارت کشاورزی ایالات‌متحده (USDA) گفت که برخی توصیه‌ها کلیدی است و عقل سلیم حکم می‌کند از خود در برابر این موارد آلاینده‌ها محافظت کنیم. اول‌ازهمه و مهمترین مورد تمیز نگه‌داشتن غذایی است که می‌خواهید آماده کنید و در مرحله اول خودتان باید تمیز باشید. قبل از لمس مواد غذایی، دستان خود با آب و صابون بشویید. مطمئن شوید ظروفی که می‌خواهید استفاده کنید و همچنین سطوحی که می‌خواهید وعده غذایی خود را روی آن درست کنید نیز عاری از آلودگی باشند.محصولات گوشت و مرغ به‌طور طبیعی آلودگی دارند و مهم است که از وسایل آشپزی که برای این موارد استفاده می‌شود برای دیگر مواد غذایی استفاده نکنید.

دکتر تامیکا سیمز، مدیر ارتباطات فناوری مواد غذایی در شورای بین‌المللی اطلاعات غذایی گفتک مقامات بهداشتی به‌طور قطعی تایید کرده‌اند که “هیچ مدرکی مبنی بر آلودگی مواد غذایی یا بسته‌بندی مواد غذایی به کووید-۱۹وجود ندارد”، اما بازهم بر شست‌وشوی دستان با آب و صابون تاکید می‌شود.

وی افزود: تمیز نگه‌داشتن آشپزخانه کلید اصلی برای ایمنی مواد غذایی و مقابله با سرایت کووید-۱۹ است. اطمینان حاصل کنید که تمام سطوح آشپزخانه شما ضدعفونی شده باشند.

دانا هونس، متخصص تغذیه ارشد در مرکز پزشکی دانشگاه کالیفرنیا لس‌آنجلس نیز گفت: یکی از بزرگترین نگرانی‌های ایمنی مواد غذایی در حال حاضر آلودگی میوه‌ها و سبزی‌ها است.

وی تاکید کرد: قرار دادن آن‌ها در محلول آب و سرکه ممکن است کمک‌کننده باشد.

هونس تاکید کرد: باید از آلرژی‌های غذایی که قبل از همه‌گیری در خانواده شما وجود دارد آگاه باشید. بهترین توصیه وی این است که  فهرستی از غذاهایی که می‌دانید حاوی مواد حساسیت زا هستند تهیه کنید، قبل از پخت‌وپز آن را مرور کرده تا مطمئن شوید که هیچ‌یک از مواد خطرناک نیستند.

سیمز اهمیت توصیه‌های ذکرشده قبلی را برای تهیه، تمیز کردن، ذخیره و انجماد مواد غذایی به‌ویژه برای مواد گوشتی تکرار کرد؛ غذاهای دریایی، مرغ، گوشت و تخم‌مرغ خام می‌توانند میکروب‌هایی مانند اشرشیا کولی (E.coli نوعی باسیل گرم منفی از خانواده انتروباکتریاسه‌است که بطور شایع در روده جانوران خونگرم وجود دارد. بیشتر سویه‌های اشریشیا کلی، بی‌آزار هستند اما برخی از سروتیپ‌ها موجب مسمویت غذایی و اسهال می‌شوند) پخش کنند. بدانید که امنیت غذایی مهم‌ترین نگرانی شماست.

www.healthline.com

www.petitegourmets.com

ca.finance.yahoo.com

/www.internationalchefsday.worldchefs.org

anydayguide.com

انتهای پیام


منتشر شده

در

اخبار استانها, خراسان رضوی

توسط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *