تبلیغات متنی

قدردانی متفاوت یک نویسنده از مرحوم علامه عاملی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری از محققان و نویسندگان شناخته شده حوزه کودک و نوجوان در شهر قم به شمار می‌رود که آثار بسیاری در زمینه موضوعات دینی کودکان تالیف کرده و صاحب جوایز ادبی متعددی نیز در این زمینه شده است. وی در یادداشتی که برای انتشار در اختیار مهر قرار داده است و به بهانه درگذشت علامه جعفر مرتضی عاملی به قدردانی از او و ذکر خاطراتی از آخرین دیدارش با وی پرداخته است. متن این یادداشت را در ادامه می‌خوانیم:

سال‌ها بود که نام علامه جعفر مرتضی عاملی را شنیده بودم و از آثار علمی آن بزرگوار بهره برده بودم، اما توفیقی دست نداده بود آن مرد خدا را از نزدیک زیارت کنم و صدای مهربانش را در یک جلسه‌ی خصوصی بشنوم. خدا را شکر، تابستان دو سال پیش، این توفیق حاصل شد و در ایامی که به قم تشریف آورده بودند خدمتشان رسیدم. علی‌رغم مشغله‌های فراوان علمی و خستگی و رنج بیماری، مهربانانه پذیرایم شدند و زمانی نسبتاً طولانی را با صبر و حوصله ی تمام، به پاسخ‌گویی پرسش‌هایم اختصاص دادند. نخست نکاتی را درباره ماجرای ثقیفه پرسیدم و آن عزیز با دقتِ ویژه‌ای، ابهام‌های ذهنی مرا برطرف ساختند. در گفتگوی علمی شور و شوق فراوانی از خود نشان می‌دادند ولی با این حال لحظه‌ای از مدار فروتنی بیرون نمی‌رفتند. چنان کریمانه، دانش خود را در اختیارت می‌نهادند که انگار نه انگار تو یک طلبه کوچکی و او یک دانشمند فرهیخته و مورخ بزرگ.

شنیده بودم که پس از نوشت کتاب «مأساه‌ الزهراء»، آیت‌الله بهجت به دیدارشان رفته و از آن کتاب و نویسنده‌ی ارجمندش به ستایش پرداخته‌اند. وقتی ماجرا را از خود علامه جعفر مرتضی پرسیدم در آغاز حاضر به تأیید آن که نوعی مدح ایشان به‌شمار می‌آمد طفره رفتند و متواضعانه فرمودند: «آیت‌الله بهجت همسایه ما بودند و به ما لطف داشتند». سؤالم را بار دیگر تکرار کردم و در نتیجه‌ی سماجت من سرانجام آن قضیه را با لبخندی ملیح، تأیید فرمودند.

سپس از خودم گفتم. از این که در حوزه ادبیات کودک و نوجوان قلم می‌زنم و یک نسخه از کتاب فرهنگ‌نامه‌ی سوره‌های قرآن را تقدیمشان کردم. آن‌گاه برایشان توضیح دادم که مقاله‌ی فقهیِ ایشان در موضوع مسواک را، به شکل حکایتی زیبا برای کودکان بازنویسی کرده‌ام که با نام «مسواکِ میثم» منتشر خواهد شد. از این خبر بسیار خوشحال شدند و فرمودند: «کتاب «حقوق‌الحیوان فی الاسلامِ» بنده نیز می‌تواند دست‌مایه‌ تألیفِ کتاب خوبی برای کودکان باشد.»

دو ماه پس از این دیدار، کتاب «مسواک میثم» منتشر شد و من نسخه‌هایی از این کتاب را برای جناب علامه فرستادم. یک سال بعد نیز کتاب «مهربانی با حیوانات» که با الهام از کتاب «حقوق الحیوان فی الاسلام» نوشته شده بود نیز انتشار یافت که آن را هم به واسطه‌ی پسر بزرگوارشان برای ایشان ارسال کردم.

این مختصر، قدردانی کوچکی بود که باید از آن عالم فرهیخته می‌نمودم و نویسندگان حوزه ی کودک و نوجوان را در جریان گوهرهای نهفته در آثار علمی علامه جعفر مرتضی عاملی قرار می‌دادم. خدا را شاکرم که با تألیف دو کتاب «مسواک میثم» (از نشر جمال) و «مهربانی با حیوانات» (از نشر قدیانی) اکنون کودکان ما نیز می‌توانند از دریای دانش علامه جعفر مرتضی عاملی در حد این دو اثر بهره‌مند شوند و در کتابخانه‌ی عظیم کودک و نوجوانِ ایران، یادی هم از یک عالم بزرگ و یک مورخ مشهور می‌شود. خدا روح آن بزرگوار را با اجداد طاهرینش محشور فرماید. آمین.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *