۴۰۰ کارگاه در هرمزگان متاثر از بیماری کرونا تعطیل شده اند

۴۰۰ کارگاه در هرمزگان متاثر از بیماری کرونا تعطیل شده اند
۴۰۰ کارگاه در هرمزگان متاثر از بیماری کرونا تعطیل شده اند

هادی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تأثیرات بیماری کرونا بر فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی استان هرمزگان به خصوص حوزه گردشگری بیان داشت: با شیوع ویروس کرونا در کشور برخی از واحدهای تولیدی تعطیل و درآمد بعضی از افراد کاهش و یا از بین رفته است که دولت بمنظور حمایت از کسب و کار و نیروی کار و حمایت از اقشار کم درآمد, سه راهکار مختلف از جمله پرداخت بیمه بیکاری, تسهیلات بانکی و کمک‌های معیشتی در نظر گرفته است.

وی اظهار داشت: یکی از این برنامه‌ها، اختصاص کمک هزینه یک میلیون تومانی به خانوارهای یارانه بگیر است که سرپرستان خانوار که متقاضی دریافت این تسهیلات هستند باید کد ملی خود را از طریق شماره تماسی که متعلق به خودشان است به شماره ۶۳۶۹ پیامک کنند.

ابراهیمی ادامه داد: دولت برای شاغلینی که بیکار شدند نیز تمهیداتی اندیشیده که در این راستا سامانه ثبت نام بیکار شدگان دارای بیمه سازمان تأمین اجتماعی توسط وزارت تعاون و کار راه اندازی شده و افراد بیمه شده سازمان تأمین اجتماعی که در اثر شیوع کرونا بیکار شده‌اند می‌توانند در این سامانه به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir ثبت نام کنند که تمامی فرایندهای مذکور به صورت الکترونیک انجام شده و متقاضیان از هر گونه مراجعه حضوری اجتناب کنند.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که چه حوزه‌هایی در استان بیشتر متأثر از بیماری کرونا شده اند، خاطرنشان کرد: پاییز و زمستان فصل گردشگری در استان هرمزگان است و متأسفانه با شیوع بیماری کرونا در زمستان امسال حوزه گردشگری و توریستی هرمزگان بیشتری تأثیر منفی از کرونا را داشته است. هتل‌ها و مراکز توریستی و گردشگری و حمل و نقل بیشترین رکود و زیان را داشته اند.

هتل موظف به امضای قرارداد یک ساله با کارکنان شد / بیمه بیکاری پرداخت می‌شود

وی در مورد بیکاری کارکنان هتل هرمز در بندرعباس بیان داشت: جلسه‌ای با نماینده هتل هرمز و مدیر روابط کار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برگزار شد، همچنین بازرسان اداره کار در هتل حاضر و با کارکنان هتل مصاحبه کرده‌اند.

وی افزود: طبق مذاکرات صورت گرفته مقرر شد تا مدیریت هتل هرمز با تمامی کارکنانی که قرار است تعدیل یا اخراج کند قرارداد یک ساله امضا کند و سپس معرفی تا از طریق تأمین اجتماعی بیمه بیکاری به این کارکنان پرداخت شود و سپس از اواخر شهریور ماه نیروها به کار خود در هتل بازگردند.

ابراهیمی با اظهار اینکه یکی از شرکت‌های مستقر در منطقه ویژه صنایع معدنی خلیج فارس هم اقدام به تعدیل و اخراج بیش از ۱۰۰ نیروی خود کرده است، خاطرنشان کرد: مقرر شد تا طی جلسه‌ای با این مجموعه راهکارهای مورد نظر بررسی تا از اخراج و تعدیل این نیروها جلوگیری شود.

۱۲ هزار و ۴۰۰ نفر در هرمزگان درخواست بیمه بیکاری را ثبت کرده اند

وی در پاسخ به این سوال مهر که چه تعداد تا کنون در سامانه دولت برای بیمه بیکاری ثبت نام کرده‌اند، اضافه کرد: تاکنون آمار رسمی که بتوان به آن در خصوص اینکه چه تعداد بنگاه از زمان شروع بیماری کرونا آسیب دیده‌اند و چه تعداد نیز بیکار شده‌اند، استناد کرد، وجود ندارد اما در بازرسی کارشناسان این اداره کل از کارگاه‌های سطح استان ۴۰۰ کارگاه و ۲ هزار و ۹۷۰ نفر به طور مستقیم تعطیل و بیکار شدند همچنین بر اساس سامانه بیمه بیکاری، بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۰ نفر ثبت کردند که پس از بررسی نتیجه به آنها پیامک خواهد شد و بدون مراجعه مستقیم، بیمه بیکاری از طریق تأمین اجتماعی به آنها پرداخت می‌شود.

وی گفت: تمامی بنگاه‌هایی که بر اثر کرونا دچار مشکل شدند اما نیروی کار خود را تعدیل نکردند از هفته سوم اردیبهشت ماه تسهیلات ۱۲ تا ۱۶ درصدی به ازای هر نیرو تعلق خواهد گرفت که از طریق بانک‌های عامل پرداخت خواهد شد.

ابراهیمی در پاسخ به اینکه در مجموع چه تسهیلاتی برای ایجاد اشتغال استان در نظر گرفته شده است، بیان داشت: برای بنگاه‌هایی که در مناطق روستایی سرمایه‌گذاری کنند از طریق ثبت نام آنها در سامانه کارا تسهیلات کم بهره پرداخت می‌شود که از زمان ابلاغ این تسهیلات تاکنون ۳۳۲ میلیارد تومان به طرح‌های اشتغال روستایی پرداخت شده و همچنین اختصاص تسهیلات به کسب و کارهای خرد از طریق نهادهای حمایتی و پرداخت تسهیلات به طرح‌های مشکل دار که در کار گروه رفع موانع تولید تصویب می‌شوند، پرداخت می‌شود.

ابراهیمی در ادامه با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی استان ۷.۵ درصد بیشتر از میانگین کشوری است، گفت: نرخ مشارکت اقتصادی کشور در سه ماهه پایان سال گذشته (زمستان ۹۸) ۴۲.۴ درصد اعلام شده و در ارزیابی مرکز آمار ایران شاخص‌های عمده بازار کار، هرمزگان با نرخ مشارکت اقتصادی ۴۹.۹ (چهل و نه و نه دهم درصد) رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داد و همچنین در این ارزیابی فصلی، رتبه اول در نسبت اشتغال کشور نیز با ۴۴ درصد به هرمزگان رسید.

وی بیان داشت: نرخ بیکاری هرمزگان نیز در زمستان ۹۸ به ۱۱.۹ درصد رسیده که در مقایسه با فصل بهار کاهش ۴ درصدی را نشان می‌دهد.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان، مرجع اصلی اعلام آمار بیکاری در کشور، مرکز آمار ایران است و تصمیم گیرندگان باید بر این اساس برنامه ریزی کنند. نرخ مشارکت یک شاخص کلی است اما آنچه برای برنامه ریزان مهم است نرخ اشتغال جوانان است که باید به آن توجه شود.

به گزارش خبرنگار مهر، پیگیری‌ها نشان می‌دهد هتل هرمز با گذشت یک هفته از تعدیل و اخراج بیش از ۸۰ نیروی خود تا کنون اقدامی برای امضا قرارداد و برگرداندن نیروهای کار خود نکرده است.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *