پاسداشت زحمات اولین رئیس موزه دانشگاه تهران در باغ موزه نگارستان

به گزارش ایسنا، مراسم گرامیداشت و پاسداشت زحمات استاد دکتر محمود روح‌الامینی، نخستین رئیس موزه دانشگاه تهران، در سالروز آسمانی شدن این چهره ماندگار ایران در رشته مردم‌شناسی، از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و با مشارکت دانشجویان این استاد فرهیخته، ۱۹ اسفند ماه جاری از ساعت ۱۷ در باغ موزه نگارستان برگزار می‌شود.

زنده‌یاد دکتر محمود روح‌الامینی، در پنجم مهرماه ۱۳۰۷ خورشیدی در کوه‌بنان کرمان دیده به جهان گشود. بعد از اتمام دوره دبستان، متوسطه و دیپلم به ترتیب در کوه‌بنان، کرمان و دارالفنون تهران برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی زبان و ادبیات فارسی وارد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران شد. در سال ۱۳۳۴ خورشیدی موفق به پایان دوره کارشناسی و در سال ۱۳۳۸ موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد در رشته علوم اجتماعی از مؤسسه تحقیقات و مطالعات اجتماعی دانشگاه تهران شد.

وی بین سال‌های ۱۳۴۷-۱۳۳۹ خورشیدی برای گذراندن دوره مردم‌شناسی به پاریس رفت. در سال ۱۳۴۷ خورشیدی موفق به اخذ درجه دکترای مردم‌شناسی از دانشگاه سوربن فرانسه تحت عنوان دکتری سیکل سوم در مردم‌شناسی با موضوع: یک تمدن قدیمی چوپانی «مسئله گوسفند داری در عشایر فارس ایران» در واقع: نقش گوسفند در زندگی اقتصادی عشایر فارس از دانشکده ادبیات و علوم انسانی پاریس شد.

این استاد فرهیخته، در سال ۱۳۴۸ خورشیدی به عنوان عضو پیوسته گروه آموزش جامعه‌شناسی دانشگاه تهران در آمد و از این زمان در دانشگاه‌های زیادی در داخل و خارج از ایران تدریس کرد. فعالیت آموزشی ایشان چندین سال بعد از بازنشستگی (۱۳۷۹) ادامه پیدا کرد. هم‌چنین علاوه بر فعالیت‌های آموزشی، فعالیت‌های فرهنگی، هنری و علمی پژوهشی بی‌شماری داشته است که راه‌اندازی موزه مردم‌شناسی در کاخ گلستان، مشارکت در افتتاح موزه مردم‌شناسی حمام گنجعلی‌خان کرمان و موزه روستایی گیلان، آزمایشگاه علمی پژوهشی در دانشگاه تهران، تألیف و ترجمه کتاب‌های متعدد و چاپ مقالات تحقیقی یا تحلیلی در مجلات معتبر داخلی و خارجی از آن شمارند.

از جمله فعالیت‌های هنری این استاد و پژوهشگر فرهیخته مجموعه عکس‌ها و تصاویری است که ایشان در کنار مطالعه فرهنگ و جامعه انسانی، فنون، آداب و رسوم، باورها و فعالیت‌های شغلی را به تصویر کشیده است.

زنده‌یاد دکتر روح‌الامینی، در سال ۱۳۸۱ در دومین همایش چهره‌های ماندگار به عنوان چهره ماندگار مردم‌شناس ایران مورد تقدیر قرار گرفت. وی بعد از ۸۲ سال عمر پربار در سال ۱۳۸۹ خورشیدی دار فانی را وداع گفت.

انتهای پیام

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *