وبینار، دروازه آموزشی در عصر کرونا

وبینار، دروازه آموزشی در عصر کرونا

 

روزگاری که ما در آن زندگی می‌کنیم، روزگار تلاش برای دستیابی به حداکثر از حداقل است؛ به عبارت دیگر، امروزه همه به دنبال افزایش بهره‌وری و کارآمدی و کاهش مشقت و فعالیت‌های اضافی هستیم، اینترنت یکی از آن ابزارهایی است که از زمان ظهور خود در این راستا کمک شایان توجهی به ما کرده است.

در واقع، بسیاری از پیشرفت‌های امروز بشر مرهون همین راحتی و در عین حال کارآمدی چندین برابری است که اینترنت برای ما به ارمغان می‌آورد. یکی از عرصه‌هایی که این ابزار و رسانه قدرتمند بر آن سایه افکنده، مبحث برگزاری و شرکت در همایش‌ها و سمینارهای مختلف است.

در واقع آنچه که پیش از این در قالب گردهمایی تعدادی از کارشناسان، مخاطبان و مسوولان یک حوزه مشخص و با عنوان «سمینار» برگزار می شد، امروزه با استفاده از فناوری اینترنت و فضای مجازی در بستر جدیدی با نام «وبینا» (سمینار مجازی) برگزار می شود.

وبینار چیست؟

وبینار مخفف اصطلاح Web-based seminar است که به معنی یک ارائه، سخنرانی، کارگاه یا سمینار مبتنی بر فضای وب است؛ وبینارها به صورت مجازی از طریق نرم‌افزارهای ویدیوکنفرانس اجرا می‌شوند، بنابراین یکی از روش‌های فوق‌العاده جذاب و پویا برای انتقال اطلاعات به مخاطبانی هستند که از لحاظ جغرافیایی در مناطق مختلف پراکنده هستند.

به زبان ساده، وبینار یک سمینار یا همایش است که به صورت اینترنتی برگزار می‌شود؛ لذا از طریق وبینار می‌توان بدون نیاز به اجاره فضا و حضور فیزیکی، یک جلسه مجازی را با گروهی از حاضرین برگزار کرد.

از طرف دیگر، مخاطب نیز بدون نیاز به ترک منزل یا هر جایی که حضور دارد می‌تواند با استفاده از رایانه یا لپ‌تاپ یا حتی گوشی موبایل خود در وبینار شرکت کند.

وبینارها در اغلب موارد با امور تجاری و کسب‌وکار مرتبط هستند و از آن‌ها به عنوان یک تاکتیک در راستای تقویت اعتبار یا گسترش رابطه‌ها استفاده می‌شود. در عین حال، به خصوص اگر یک تیم کاری بین المللی داشته باشید می‌توانید به جای برگزاری جلسات گروهی داخلی شرکت‌تان به صورت فیزیکی، وبینار برگزار کنید.

برای ارائه دهندگان وبینار، دسترسی به اینترنت، وب کم، هدست و سیستم میزبان وبینار ضروری و مهم است. البته اگر از طریق نیما اقدام به برگزاری وبینار کنید، ما می‌توانیم پیاده سازی بخش میزبانی را به صورت کامل برعهده بگیریم. به این صورت دیگر شما دغدغه ای در این حوزه نخواهید داشت و کلیه امور توسط کارشناسان ما مدیریت می‌شود.

مهم تر از همه لازم نیست که دانش فنی خاصی داشته باشید. اگر شما بتوانید از موتورهای جستجو استفاده کنید یا یک ویدئو را در آپارات و یوتیوب تماشا کنید، از عهده‌ی برگزاری یک وبینار هم برخواهید آمد.

با شیوع کرونا در ایران و به دنبال آن با اجرایی شدن فاصله فیزیکی و ضرورت پرهیز از حضور در جمع ها اعم از جلسات اداری و کنفرانس های خبری اهمیت استفاده از این کانال ارتباطی دو چندان شد و اکثر جلسات مهم از جمله شورای شهر تبریز و دیدار استانداران با مدیران کل از این طریق برگزار و دستورات لازم جهت امور اجرایی نیز صادر و تصمیمات نیز از این طریق گرفته می شود.

اخیرا شورای شهر تبریز به دنبال کرونایی شدن یکی از اعضا و همچنین شهردار این شهر، جلسات اش را بر بستر وبینار برگزار و مصوباتی نیز ارایه کرد.

مزایای وبینار چیست؟

از جمله مزایای وبینار در ارتباط با مخاطب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وبینار نه تنها امکان تعامل بهتر و بیشتر بین میزبان و حاضران و همچنین بین حاضران با یکدیگر و ایجاد و تقویت رابطه‌های بهتری را میسر می‌کند؛ بلکه می‌توان بر مبنای بازخوردهای دریافتی، وبینار جاری و جلسات آتی را بهبود بخشید.

امکان به اشتراک گذاشتن و نمایش صفحه نمایش رایانه شما و همچنین وب‌کم‌ برای ارتباط چهره به چهره بهتر با مخاطبان در وبینار وجود دارد.

امکان طرح سؤال از سوی مخاطبان و پاسخگویی فوری و همچنین شرکت در نظرسنجی که روش مؤثری برای حفظ و تقویت توجه حاضرین در طول وبینار محسوب می‌شود.

هر وبینار را می‌توان ضبط کرد و بعدا به عنوان یک محصول دیجیتال ( مثلا یک کلاس یا کارگاه آموزشی ) در راستای اهداف دیگر به کار برد.

با حذف بسیاری از هزینه‌های جانبی اضافی مانند هزینه پذیرایی، هزینه‌های امنیتی و موارد مشابه، با برگزاری وبینار می توان متحمل هزینه‌های کمتر شد. به علاوه، معمولا برای برگزاری سمینار به هماهنگی با برخی نهادهای ذی‌ربط نیز نیاز است که برگزاری وبینار محتاج چنین هماهنگی‌هایی نیست.

به دلیل نبود محدودیت در فضا می‌توانید در هر وبینار شرکت کنندگان بسیار بیشتری داشته باشید.

یادگیری بر بستر وبینار بیشتر از کلاس فیزیکی است

برگزار کننده یکی از کلاس های آنلاین بر بستر وبینار در گفت و گو با ایرنا، مزایای کلاس های آنلاین بر بستر وبینار را بر اساس مقالات نوشته بیشتر و بهتر از حضور در کلاس فیزیکی ذکر کرد و گفت: قبل از کرونا بستر وبینار چندان مورد توجه نبود چون هنوز ظرفیت آن برای مردم شناخته شده نبود.

ابوالفضل ایرانی با بیان اینکه کیفیت کلاس های وبینار از کلاس های حضوری بیشتر است، اظهار کرد: در ایام نوروز و قرنطینه کرونا کلاس فتوشاپ را با حضور ۶۰ کاراموز برگزار کردم و یادگیران هم اظهار رضایت داشتند و در آزمون ها هم خوش درخشیدند.

وی مزایای کلاس های وبینار را پایین بودن هزینه ها و تمرکز یادگیری عنوان کرد و گفت: اگر وبینار نبود هزینه ها ۱۰ برابر می شد و من بخاطر پایین بودن هزینه ها برخی کلاس ها را رایگان برگزار کردم.

مجری کلاس های وبینار در تبریز نبود زیرساخت ها و پایین بودن زیرساخت را از جمله معایب و عدم گرایش عموم به این نوع کلاس ها ذکر کرد و افزود: به خاطر این که دوره های آنلاین در ایران فقط توسط دو سایت معتبر برگزار می شود به دلیل ترافیک زیاد سایت ها نمی توانند پشتیبانی کنند.

ایرانی در مورد استفاده از این تکنولوژی در برگزاری کلاس های درسی به خاطر تعطیلی مدارس نیز گفت: با توجه به تعطیلی مدارس این نرم افزار فرصت خوبی برای تداوم اموزش است اما چون هنوز معلمان ما در مورد استفاده از این نرم افزار دانش و آگاهی زیادی ندارند، فعلا عملی نیست.

کرونا توفیق اجباری برای استفاده از وبینار

مژگان یوسف‌زاده یکی از کاربرانی که از این تکنولوژی در طول ایام قرنطینه خانگی استفاده کرده و نرم افزار مورد علاقه اش را نیز یاد گرفته است، مورد مزایای استفاده از این تکنولوژی آموزشی به ایرنا گفت: در اینستاگرام یک صفحه تبلیغ آموزش فتوشاپ دیدم و با توجه به نیازم ثبت نام کردم؛ ابتدا برخی دوره های کوتاه مدت را به منظور جذب مشتری رایگان برگزار می کردند که بعدها دوره تکمیلی و یا پیشرفته آن را پولی برگزار کردند.

وی افزود: من در ایام عید که خانه نشین بودم و کار و سرگرمی چندانی نیز نداشتم و از طرفی به یادگیری این نرم افزار به منظور پیشرفت شغلی ام و علاقه شخصی نیاز داشتم، در این دوره آموزشی از طریق وبینار شرکت کرده و آموزش های مورد نیازم را یاد گرفتم.

یوسف زاده با بیان اینکه آموزش ها به صورت آنلاین و هفته ای سه روز و هر روز یک ساعت بود، خاطرنشان کرد: از جمله مزایای این دوره امکان پرسش و پاسخ و رفع اشکال بود و من از دوره ها راضی هستم، بعد از اتمام دوره ها آزمونی نیز به صورت  آنلاین برگزار شد و در پایان دوره گواهینامه شرکت در آموزش‌ها صادر شد.

منبع : خبرگزاری ایرنا


منتشر شده

در

اخبار علم و فناوری, تکنولوژی

توسط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *