هدف آکادمی‌ها باید استعدادیابی برای آینده والیبال باشد نه سرگرمی

هدف آکادمی‌ها باید استعدادیابی برای آینده والیبال باشد نه سرگرمی
هدف آکادمی‌ها باید استعدادیابی برای آینده والیبال باشد نه سرگرمی

به گزارش خبرنگار مهر، پس از گذشت سه دهه از آغاز راه سازندگی والیبال توسط یزدانی خرم، نسل طلایی در آستانه بازنشستگی قرار دارد و فدراسیون والیبال باید چاره‌ای برای استعداد یابی، حلقه مفقوده این روزهای والیبال کند. اینکه برنامه و راهکار فدراسیون برای پشتوانه سازی و ساخت نسل طلایی دیگر برای جایگزینی چه باشد موضوع خبرگزاری مهر است که در گفتگو با کارشناسان و پیشکسوتان والیبال آن را بررسی می‌کند.

استعداد یابی با پیکر شناسی آغاز شد

عباسعلی مهرانپور در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره حلقه مفقوده استعدادیابی در والیبال گفت: استعدادیابی در دوران یزدانی خرم با تکیه بر پیکر شناسی آغاز شد. ایوان بوگاینکوف روس در مدارس و کانون‌های والیبال در جاهای مختلف ایران حاضر و بازیکنان بلند قد را شناسایی می‌کرد. آن زمان خیلی روی مسائل تکنیکی تمرکز نکردند و گام نخست شناسایی بازیکنان بلند قامت بود.

امروزه هدف آکادمی‌ها سرگرمی است

پیشکسوت والیبال ادامه داد: استارت خوبی در استعداد یابی در دهه هفتاد زده شد که بسیار مؤثر بود و راه را باز کرد. سپس کانون‌ها و کمیته استعدادیابی فدراسیون فعال شدند و افرادی که سابقه کار داشتند به ویژه معلمان ورزشی روی این کار متمرکز شدند. آکادمی‌ها در چارچوب فدراسیون فعال شدند. امروز نیز تعدادی آکادمی فعالیت می‌کنند اما بیش‌تر با هدف تفریح و سرگرمی نه بحث استعداد یابی.

ملی پوشان امروز، نتیجه استعداد یابی هستند

وی تاکید کرد: البته تعدادی از آکادمی‌ها با برنامه استعداد یابی کار می‌کنند ولی برخی نیز غیر مسئولانه که برنامه‌ای برای استعداد یابی ندارند به کار خود ادامه می‌دهند. در مجموع آکادمی‌ها امروزه خیلی مؤثر نیستند. بازیکنان مطرح ملی پوش نتیجه فعالیت کانون‌ها و استعدادیابی با برنامه در سطح کشور بودند.

استعداد یابی به تدریج کم رنگ شد

مهرانپور با اشاره به استعدادیابی در دوران یزدانی خرم ادامه داد: نمی‌توان منکر فعالیت‌ها و زحمات یزدانی خرم در بحث استعداد یابی شد ولی به تدریج این امر کم رنگ نشد. پتانسیل خوبی داریم که از نظر میانگین قدی در شرایط خوبی هستند اگر با روش صحیح پرورش یابند آینده خوبی برای والیبال خواهند بود. جنبه پرورش استعدادها از شناسایی استعدادها است اگر پرورش پیدا نکنند نتیجه نخواهیم گرفت. والیبال ورزش گروهی با ویژگی‌های شخصیتی است که نباید به این موضوع کم توجهی شود.

اتاق فکری وجود ندارد

پیشکسوت والیبال درباره نقش اتاق فکر در فدراسیون والیبال گفت: اتاق فکری در فدراسیون وجود ندارد، شاید به اسم باشد اما رسماً اتاق فکری نداری و این نیاز مبرم والیبال است. افرادی که تجربه کاری دارند می‌توانند راهنما باشند و همچنین چند فکر بهتر از یک فکر است. اسماً شاهد بوده‌ایم که چند جلسه تشکیل شده است با افرادی که نظراتشان مثمر ثمر نبوده است.

وی در ادامه درباره ویژگی‌های سرمربی تیم ملی گفت: نکته مهم ویژگی شخصیتی و مدیریت سرمربی است. بزرگ‌ترین ویژگی ولاسکو همین بود و بازیکنان را از نظر اجتماعی می‌شناخت. با همه به یک شکل برخورد نمی‌کرد. این ویژگی‌ها ولاسکو را متمرکز کرد وگرنه روش تمرینی اکثر مربیان یک شکل است. مدیریت مهم است، اینکه از نظر روانشناسی بازیکنان را سنجید. قاطعیت یکی از ویژگی‌های مدیریت است. ایراد کواچ این بود زمانی که در یاران بازی می‌کرد با یک تعدادی از ملی پوشان همبازی بود. دلیل دیگر عدم موفقیت کواچ این بود که فرصت کافی به کواچ داده نشد وگرنه کواچ مربی خوبی بود. باید فرصت بیش‌تری به کواچ داده می‌شد.

مهرانپور در پایان گفت: مربیان ایرانی خوبی داریم ولی اما و اگرهایی میان خود مربیان وجود دارد که اگر این مسائل حل شود می‌توانیم از مربی ایرانی استفاده کنیم. اما المپیک مربی با تجربه المپیک نیاز دارد. هیچ کتابی جای تجربه را نخواهد گرفت برای موفقیت در المپیک باید از مربی با رزومه المپیکی استفاده کرد.


منتشر شده

در

اخبار ورزشی, توپ و تور

توسط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *