عون و دیاب درباره برکناری رئیس بانک مرکزی لبنان توافق دارند

عون و دیاب درباره برکناری رئیس بانک مرکزی لبنان توافق دارند
عون و دیاب درباره برکناری رئیس بانک مرکزی لبنان توافق دارند

خبرگزاری مهر،گروه بین الملل: به تازگی مسئله برکنار کردن «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان باعث به وجود آمدن یک بحران سیاسی دیگر در این کشور و تشدید اختلافات میان گروه‌های سیاسی شده است. تشدید بحران اقتصادی در لبنان و سقوط شدید لیر، هجمه به «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی این کشور را افزایش داده و برخی رسانه‌ها اعلام کردند، سلامه تصمیم آمریکا برای فروپاشی اقتصادی در لبنان را اجرا کرده است.

منابع آگاه اعلام کردند که به نظر می‌رسد ابعاد این مسئله بسیار گسترده‌تر از آنچه که اعلام شده می‌باشد و ممکن است در نهایت به تشدید تنش در لبنان بیانجامد.

ماجرا از این قرار است که به تازگی «حسان دیاب» پس از جلسه هیئت دولت لبنان، رئیس کل بانک مرکزی این کشور را به رفتار «مشکوک» درباره پایین آمدن ارزش لیر متهم کرد و گفت: رئیس بانک مرکزی باید برای ما توضیح دهد که در پشت پرده چه اتفاقاتی برای ارزش واحد پولی لبنان افتاده است.

نخست‌وزیر کنونی لبنان تاکید کرد که طبق اطلاعات به دست آمده، از ماه فوریه، ۵.۷ میلیارد دلار از سپرده‌های بانکی به خارج از کشور انتقال یافته است.

بعد از آن، سعد الحریری رئیس جریان «المستقبل» در واکنش به انتقاد «حسان دیاب» نخست‌وزیر لبنان از عملکرد رئیس بانک مرکزی این کشور مدعی شد که دیاب روش انتقامی را در پیش گرفته و دولت وی به زبان نظامی اعلام کودتا کرده است.

روزنامه «الاخبار»، در گزارشی با تیتر «عون و دیاب خطاب به سلامه: برو» نوشت: این اولین بار است که نخست‌وزیر یک دولت در لبنان جرأت می‌کند اینگونه به رئیس بانک مرکزی حمله کند. «میشل عون» رئیس‌جمهور و کابینه کارت قرمز را به ریاض سلامه داده‌اند. در نشست اخیر کابینه اکثریت با استعفای سلامه موافق بودند جز جنبش «امل» (به ریاست نبیه بری). دو تن از وزرای امل در این نشست دست خود در رد برکناری سلامه را بالا بردند. به محص مطرح شدن بحث استعفا، ریاض سلامه «ماشین رسانه‌ای- سیاسی» خود را به راه انداخت تا شاید «حمایت فرقه‌ای» را کسب کند و «آمریکا دور او خط قرمز» بکشد. سلامه در دفاع از جایگاه خود پرخاشگر و وقیح‌تر شده زمانی که علناً اعلام می‌کند: «نبرد من با حزب‌الله است نه با هیچ طرف دیگری».

الاخبار در گزارش دیگری نوشت: دیگر چیزی وجود ندارد که ریاض سلام را بترساند یا بازدارد؛ او اکنون در حال تماشای سقوط لیر است و به این موضوع در برابر نخست‌وزیر اعتراف می‌کند؛ وی تصمیم آمریکا را اجرا کرد، تصمیمی که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا آن را پنهان نکرده بود.

در این زمینه «طراد حماده» وزیر سابق کار لبنان با اشاره به وضعیت اقتصادی کنونی لبنان که در نتیجه فروپاشی ارزش لیره این کشور به شدت متزلزل شده است به خبرنگار مهر گفت: ریاض سلامه عامل فروپاشی ارزش لیر لبنان است.

وی در ادامه افزود: لبنان سه اقتصاد دارد که شامل اقتصاد نقدی، اقتصاد تجارت و اقتصاد مالی است. ریاض سلامه مسئول اقتصاد نقدی است و وزارت و اختیارات او بسیار گسترده است و طبق قانون نمی‌توان وی را تا زمان انتهای مسئولیتش برکنار کرد.

این وزیر سابق کار لبنان در ادامه گفت: ریاض سلامه در طرح آمریکا شریک است و عامل آمریکایی هاست که تمامی اموال و تحرکات مالی لبنانی‌ها در داخل و خارج برعهده دارد. آمریکایی‌ها می‌توانند در تمامی امور مالی دخالت کنند، وزارت خزانه داری آمریکا از تمامی امور آگاه است.

حماده افزود: ریاض سلامه سیاست‌های آمریکا را پیاده می‌کند. اقدامات ریاض سلامه به کاهش ارزش لیر لبنان منجر می‌شود. وی مرکز قدرت شده است او از سوی جریان‌های حریری، کلیسای مارونی و قوات لبنانی حمایت می‌شود.

وزیر سابق کار لبنان اعلام کرد: اقدامات ریاض سلامه در سطح داخلی لیره را در معرض فروپاشی قرار داده است.

وی با اشاره به بحث برکناری ریاض سلامه گفت: میشل عون رئیس جمهور و حسن دیاب با همکاری در این باره توافق کردند. کابینه لبنان بر اساس توجیهات قانونی تصمیم به برکناری او گرفت.

وزیر سابق کار لبنان در پایان افزود: ریاض سلامه هیچگاه در نیت خود نسبت به مردم لبنان صادق نبوده است. سیاست‌های ریاض سلامه به فروپاشی ارزش لیر لبنان شده است و به طور کامل دیکته‌های آمریکا را اجرا می‌کند. ریاض سلامه قربانی نیست، بلکه او اقتصاد لبنان را قربانی کرده است و این کار با همکاری کامل آمریکایی‌ها انجام گرفته است.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *