صالحی امیری: برخی تلاش می‌کنند فضای ورزش را آلوده کنند

به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک هفته گذشته همراه با مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و پیمان فخری رئیس مرکز نظارت بر تیم های به لوزان سوئیس سفر کرد و ضمن حضور در مراسم افتتاحیه بازی های المپیک زمستانی با توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک و روسای فدراسیون های بین المللی مانند شمشیربازی و تکواندو دیدارهایی داشت.

وی امروز چهارشنبه در نشست خبری در مورد دستاوردهای این سفر و همچنین دیگر موضوعات مرتبط با کمیته ملی المپیک و مسائل روز ورزش توضیح داد.

با برنامه ریزی به سوئیس رفتیم
صالحی امیری در آغاز نشست خود که در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد، گفت: بر اساس برنامه هایی که داشتیم به این جمع بندی رسیدیم که همراه با با وزیر ورزش با توماس باخ دیدار داشته باشیم، بر همین اساس به لوزان سفر کردیم و ضمن حضور در افتتاحیه دیدارهای پیش بینی شده را برگزار کردیم.

با قدرت به المپیک توکیو می رویم
وی با تاکید بر اینکه المپیک توکیو محور اصلی این نشست ها و دیدار با باخ بود، خاطرنشان کرد: مسایل و مشکلات مانند مشکلاتی که برای پرداخت هزینه ها داریم را مطرح کردیم، تاکید کمیته بین المللی المپیک این بود که کاروان ایران با قدرت در توکیو حاضر شود.

به گفته صالحی أمیری موزه وورش و تاریخ شفاهی دیگر مباحثی بود که در این دیدار مورد بحث قرار گرفت.

توضیحاتی در مورد سناریو علیه جودو ایران
صالحی امیری تاکید کرد: ابهامات و سوالاتی در بحث جودو بود که ما توصیح دادیم. گفتیم رئیس جهانی جودو با سناریوی از پیش تعیین شده با هدف تخریب ایران و جودو انجام داده و اسناد زیادی داریم و مدارک را برایcas ارسال کردیم و به پرونده رسیدگی می شود. مواضع خود را اعلام کردیم و این تعلیق غیر اخلاقی و بدون وجاهت قاتونی است. فشار رئیس یک فدراسیون جهانی برای جدا کردن ورزشکار از کاروان و گذاشتن گارد و اعزام وی به کشور اروپایی از قبل طراحی شده بود و دخالت آنها در فدراسیون ملی جودو است باخ گفت منتظر رای cas خواهیم بود.

دلیل مهاجرن ورزشکاران ایران چیست؟
رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه موضوع مهاجرت ورزشکاران هم  در نشست با باخ مورد بحث قرار گرفت، تصریح کرد: نسبت به این مسئله رویکرد تخریبی، سیاسی نداریم، معتقدیم هیچ یک از ورزشکاران با انگیزه سیاسی نرفتند، آنها بیشتر انگیزه مالی و مهیا شدن شرایط برای موفقیت بیشتر دارند، به IOC هم گفتیم که مشکلی برای بازگشت آنها نیست.

مانع مهاجرت نمی شویم
صالحی امیری ادامه داد: ما  عنوان کردیم مانع مهاجرت نیستیم. باید شرایطی فراهم شود که ورزشکار چه در داخل و چه خارج از کشور احساس امنیت کنند و هیچ محدودیتی برای ورود ورزشکاران نداریم و هیچ ورزشکار ممنوع الورود و ممنوع الخروج نداریم. 

با انگیزه ثانویه مهاجرت کردند
وی گفت:  برخی اظهار نظرها را احساسی و تحت فشار عناصر ضد انقلاب می دانیم. مهاجرت را یک کسب تجربه برای بازگشت دوباره می دانیم،  باید عوامل کششی را افزایش و رانشی را کاهش دهیم. میلون ها نفر در داخل تلاش می کنند برای کسب سکو و چند نفر نیز مهاجرت کردند ما رویکرد تخریبی و سیاسی نداریم آنها با انگیزه های ثانویه مهاجرت کردند نه سیاسی و باید شرایط را برای بازگشت مجدد آنها فراهم شود.

کشتی جهان بدون ایران معنا ندارد
به گفته صالحی امیری در نشست برگزار شده با رییس اتحادیه جهانی کشتی، وی تاکید داشت که کشتی جهان بدون ایران معنا ندارد، وی ابراز امیدواری کرد که کشتی ایران همچنان با قدرت باشد.

قول رئیس فدراسیون جهانی تکواندو
رئیس کمیته ملی المپیک همچنین توضیحاتی در مورد دیدار برگزار شده با روسای فدراسیون های تکواندو و شمشیربازی ارائه داد. وی در این زمینه گفت: سومین دیدار با رئیس فدراسیون جهانی تکواندو در سال جاری داشتیم. او قول سفر به ایران و برگزاری چند رویداد را به ایران داد. بحث ویزا به ورزشکاران هم مطرح شد.

برخی تلاش می کنند فضا را آلوده کنند
صالحی امیری با بیان اینکه در مجموع نیازمند دیپلماسی ورزش هستیم، تصریح کرد: عده ای تلاش دارند فضا را آلوده کنند اما ما باید در جهت ثبات،  فضا را حفظ کنیم.  وی با تاکید بر اینکه تمامی فدراسیون در شرایط آمادگی برای بازیهای المپیک ۲۰۲۰ به سر می برند، یادآور شد: اگر حاشیه وارد فضای ورزش قهرمانی نشود در المپیک درخشش خوبی خواهیم داشت.

هدف مان اعلام تک صدایی ورزش ایران بود
وی در بخش دیگر با بیان اینکه نکته مهم این بود که با حضور وزیر صدای واحد را از ایران منتقل کردیم، گفت. هدف ما اعلام تک صدایی از ایران بود مبنی بر اینکه ساختارهای مختلف باعث اختلاف نخواهد شد.

به گفته رضا صالحی امیری و در جریان سر به سوئیس، ایران از کمیته بین المللی المپیک تقاضای کمک مالی و تجهیزات داشته است. وی در این زمینه گفت: ما سهم ناچیزی از کمک های ۵۰۰ میلیون دلاری IOC داریم. همه باید به بهبود دیپلماسی ورزش کمک کنند که هدف آگاه سازی، شفاف سازی و اقناع سازی است.

ادامه دارد…

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *