تبلیغات متنی

سیلی که بر محرومیت سیستان و بلوچستان افزود

خبرگزاری مهر – مطهره مرادی: این اولین باری نیست که سیل ما را غافلگیر کرده باشد، سیستان و بلوچستان همیشه به دلیل مجاورت خانه‌ها در کنار رودخانه‌های بزرگ فصلی بلایای طبیعی چون سیل را از سر می‌گذراند، اما مسئله تأسف بار آنجاست که از این اتفاق تاکنون درس گرفته نشده و برای آن تدبیری اندیشیده نشده است.

حتی سدهایی که دستور ساخت آن در دو دولت قبل داده شده است در حال حاضر پروژه‌های آنها کاملاً خوابیده است و هر بار خبری رسانه‌ای می‌شود که بودجه‌ای به آن تعلق داده شده و به زودی راه اندازی می‌شود اما دریغ از ذره‌ای پیشرفت فیزیکی!

ساخت و سازهای غیر علمی و غیر کارشناسی در مسیر رودخانه‌ها، عدم مدیریت درست پیش از وقوع سیل که نسبت به دیگر بلایای طبیعی قابل پیش بینی است، عدم شناخت کافی از بحران و راه‌های برخورد با آن دست به دست هم داده است و اکنون استان سیستان و بلوچستان را با فاجعه بزرگ و خسارت‌های مالی میلیاردی و کشته شدن چندین نفر روبه رو کرده است.

پرسش اصلی مردم از مسئولان این است که چرا باید چنین باشد

چرا با وجود اعلام هواشناسی سیستان و بلوچستان مبنی بر بارش‌های بی سابقه و اعلام هر روزه مسئولان که نیروهایشان آماده باش برای هر نوع اتفاقی هستند چرا باید خسارت‌های وارده اینگونه شود، چرا اقدام کارشناسی دقیق انجام نمی‌شود و وظیفه مدیریت بحران چیست؟ چرا پس از وقوع سیل آن هم بعد از دو روز مسئولان ما در صحنه حاضر می‌شوند و اتفاقات عجیب و تأسف بار از آنها سر می‌زند.

آنقدر این ناکارآمدی‌ها در تمام سطوح کشور از جمله استان سیستان و بلوچستان زیاد است که برخی مسئولان استانی در استان حضور ندارند و آن‌هایی هم که حضور دارند روزهای اول وقوع سیل حتی خودشان امکان حضور در منطقه و تلفن زدن را به علت بسته شدن مسیرهای ارتباطی ۵٠٠ روستا نداشتند و هم اکنون هم راه‌های ارتباطی ۴٠٠ نقطه و تلفن‌هایشان همچنان قطع است و هیچکس از حال و روزشان خبر که ندارد هیچ، حتی یک بالگرد هم نمی‌فرستند ببینند چه بر سرشان آمده است.

مسئولینی که بر موج سیل موج سواری می‌کنند

در بین این خودنمایی‌ها و عکس در ژست‌های مختلف و هر چه مثلاً مشغول‌تر در کار کمک رسانی، تنها نکته‌ای که مسئولان همه با هم بر سر آن اتفاق نظر دارند و آنچه درست انجام نمی‌شود کمک و امدادرسانی به مردم سیل زده است.

در مجموع حالا با همه این مسائل اکنون سیل آمده است و تمام دارایی محرومین سیستانی و بلوچستانی را در این شرایط اقتصادی کشور برده است و خسارت‌های میلیاردی به دام و زمین‌های کشاورزی آنها وارد کرده، زمان آن رسیده است که به دور از هر گونه تعصب و جدال با همدیگر به هم وطنان سیل زده کمک کنیم.

اما آنچه که در این مسئله بسیار اهمیت دارد این است که سیل برخی از مسئولین را از خواب بی کفایتی، ناکارآمدی و انتصابات بیجا بیدار کند و بدانند که با هر انتخابی خود را مدیون این مردم کرده‌اند، پس لازم است از لابی گری های سیاسی و نگاه‌های جناحی برای انتصاب افراد غیر کارشناس درپست های مدیریتی خودداری کنند و آن‌هایی که امتحانشان را پس داده‌اند و ناکارآمد عمل کرده‌اند را نیز بر کنار کنند تا جلوی وقوع تلفات جانی و مالی و فاجعه‌های بعدی را بگیرند.

البته لطف خداوند شامل حال مردم سیستان و بلوچستان شد که بارش باران پس از سه شبانه روز متوقف شد وگرنه اگر حتی یک روز دیگر باران داشتیم شاید اکنون تلفات جانی بسیاری داشتیم مسئولین هم که امکان حضور در منطقه را به علت قطع شدن راه‌های ارتباطی نداشتند.

در پایان هم با افتخار می‌گوئیم قهرمان‌های این اتفاق هم مثل همیشه خود مردم سیستان و بلوچستان و ایران اسلامی هستند، کسانی که زودتر از مسئولین پایشان به مناطق آسیب دیده باز شد مخصوصاً جوانان دلسوز این مرز و بوم در موارد فراوانی ابتکار عمل را به دست گرفته و نقش بی بدیلی برای خدمت ررسانی ایفا کردند.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *