سیلاب ۴۵ میلیارد تومان به کشاورزی کرمان خسارت وارد کرد

سیلاب ۴۵ میلیارد تومان به کشاورزی کرمان خسارت وارد کرد
به گزارش خبرنگار مهر، سید مصطفی آیت اللهی موسوی چهارشنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تمام واحدهای مسکن که در جنوب کرمان دچار سیل زدگی شده بودند، در مرحله اجرایی و فوندانسیون قرار دارند.
وی ادامه داد: وضعیت بارش‌های فرودین سال جاری به نوعی بود که در آخرین ساعات ۲۸ فروردین بارش زیادی در مناطق شهداد و گلباف شاهد بودیم به گونه‌ای یک ساعت بارش شدید اتفاق افتاد از طرف دیگر در اکثر مناطق سیل زده متأسفانه تصرفاتی انجام شده است و در مسیر رودخانه‌ها اقدام به ساخت و ساز و کشاورزی کرده اند.
آیت اللهی موسوی با بیان این مطلب که عملیات لایروبی در منطقه انجام و وضعیت بهتر شده است، بیان داشت: روستای جهر بیشترین خسارت را در بارش‌های اخیر دیده است البته تعداد دیگری نیز از روستاها دچار آسیب شده اند.
یکشنبه ساخت مسکن در مناطق سیل زده شهرستان کرمان آغاز می‌شود
معاون عمرانی استاندار کرمان با اشاره به اینکه پس از وقوع سیل در هفت روستا دچار قطعی برق، ۱۰ روستا قطعی خطوط مخابراتی و ۲۰ روستا قطعی آب داشتیم که خوشبختانه با تلاش‌های که انجام شد، وضعیت ساماندهی شد، افزود: درحال حاضر اولویت ما انجام برآورد هزینه در حوزه مسکن است که ان شاالله از یکشنبه ساخت و سازها آغاز می‌شود.
وی با بیان این مطلب که قرار است معین اقتصادی منطقه و برخی خیران مساعدت‌هایی داشته باشند، بیان داشت: قنوات در بخش کشاورزی دچار مشکلاتی شده اند و در مجموع بخش کشاورزی حدود ۴۵ میلیارد تومان خسارت دیده است همچنین ۲۰۰ هکتار از نخلستان‌ها و ۶۵ کیلومتر از لوله‌های آب که به باغ‌ها منتهی می‌شوند، دچار آسیب شده اند.
آیت اللهی موسوی با اشاره به اینکه در این منطقه سرویس بهداشتی‌ها دچار آسیب شده بودند که در ادامه سرویس‌های بهداشتی سیار در منطقه مستقر شد، اضافه کرد: راه‌های ارتباطی مناطق آسیب دیده همگی باز شده است.
وی با بیان این مطلب که از همان ساعت‌های ابتدایی مجموعه مدیریتی استان در منطقه حضور داشتند، عنوان کرد: طبق قانون، مدیریت بحران ابتدا در منطقه باید فعالیت‌های اضطراری را انجام دهد از طرف دیگر برخی خسارت‌ها جهت احیا، نیاز به وقت بیشتری دارد همانند قنوات که امکان پذیر نیست که سریع احیا شود البته در حال حاضر با توجه به اینکه عمده فعالیت مردم کشاورزی است، به دنبال احیای سریع‌تر قنوات هستیم.
توسعه غیراصولی در کرمان به خسارات ناشی از بلایای طبیعی دامن زده است
معاون عمرانی استاندار کرمان با اشاره به اینکه گاهی اوقات توسعه غیراصولی در استان انجام می‌شود، افزود: بعضاً دیده می‌شود که کشاورزی‌ها در مسیر رودخانه انجام می‌شود، همچنین گاهی اوقات تصرفاتی در حریم رودخانه انجام می‌شود که این عوامل موجب آسیب‌های ناشی از بلایای طبیعی می‌شود.
وی با بیان این مطلب که شهر زهکلوت در مسیر سیلاب قرار دارد، افزود: در قسمت بالای شهر زهکلوت سه دیوار حفاظتی طراحی شده است که پس از اتمام احداث این سیل بندها، شهر محافظت می‌شود همچنین توسعه و ساخت و ساز در روستای جهر فراتر از دیوارهای حفاظتی اطراف روستا انجام شده است لذا متأسفانه شاهد این خسارات بودیم.
ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها در شرق شهر کرمان
آیت اللهی موسوی با اشاره به اینکه در شرق شهر کرمان ساخت و سازهایی در حریم رودخانه‌ها انجام شده است که مجبور شدیم تعدادی سیل بند را احداث کنیم، اظهار داشت: در هنگام وقوع اتفاق در یک منطقه در مرحله اول ما مدیریت بحران در سطح شهرستان وارد عمل می‌شوند و چنانچه شهرستان از عهده مدیریت بحران برنیاید، در ادامه ستاد مدیریت بحران استان وارد فاز عملیاتی شود.
وی با بیان این مطلب که در حوزه کشاورزی مناطق سیل زده برآورد هزینه‌ها در حال انجام است، افزود: بنیاد مسکن در منطقه حضور پیدا می‌کنند برآورد هزینه در امر مسکن نیز انجام می‌شود و اقدامات لازم می‌شود.
توزیع ۱۵ میلیارد تومان کمک بلاعوض در مناطق سیل زده جنوب کرمان
آیت اللهی موسوی اظهار کرد: ۱۵ میلیارد تومان کمک بلاعوض در مناطق سیل زده جنوب کرمان توزیع شده است.
هادی ربانی شهردار اندوهجرد با اشاره به اینکه خیابان‌ها و خانه‌های سیل زده لایروبی شده است، ادامه داد: اقداماتی خوبی در سال گذشته در زمینه زیرساخت‌ها انجام شده است اما به دلیل یکسری تصرفاتی که انجام شده است شاهد این مشکلات و خسارت‌ها بودیم.
حمیدرضا ایزدی بخشدار ماهان با اشاره به اینکه ۱۲ خانه در ماهان دچار آبگرفتگی شده بودند که دوستان هلال احمر در منطقه حضور پیدا کردند و مشکل مرتفع شد، افزود: قسمتی از زمین‌های کشاورزی زیر آب رفته است از طرف دیگر تمامی مسیرها باز شده است و مشکلی در این زمینه نداریم.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *