افزایش تولید مرغ، سیاستی غیراصولی بود

افزایش تولید مرغ، سیاستی غیراصولی بود
افزایش تولید مرغ، سیاستی غیراصولی بود

مجید موافق قدیری در واکنش به معدوم سازی حجم گسترده‌ای از جوجه‌های یکروزه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شیوع ویروس کرونا باعث شده مشکلاتی که صنعت مرغداری از سال ۹۸ با آن مواجه شده بود، بیشتر شود و به بحرانی شدن شرایط صنعت بینجامد.

وی اضافه کرد: برای شش ماهه اول سال ٩٩ پیش بینی متوسط تولید جوجه یکروزه ١٣۴ میلیون قطعه در ماه بود که همین میزان تولید در شرایط عادی ١٣ میلیون قطعه مازاد دارد چه برسد به الان که با شیوع کرونا و کاهش مصرف نیز مواجه هستیم.

قدیری با بیان اینکه طی سالیان متمادی، متوسط رشد مصرف ۵ درصد بوده است، افزود: سوال اینجاست که چگونه میزان مصرف از سال ۹۷ تا ۹۹ بیش از ۱۸ درصد رشد داشته است؟

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه این میزان حذف و معدوم سازی جوجه یکروزه مشکلی را از صنعت حل نخواهد کرد، گفت: شیوع کرونا آسیب زیادی به تقاضا زده و مصرف حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است بنابراین تولید جوجه یکروزه در شش ماهه اول امسال باید به حدود ۱۰۰ میلیون قطعه در ماه کاهش یابد.

وی ضمن انتقاد شدید از دخالت دولت در بازار جوجه یکروزه و مرغ گفت: امروز تولید هر جوجه یکروزه در ایران حدود ۲,۰۰۰ تومان هزینه دارد بنابراین معدوم سازی ۱۵ میلیون قطعه جوجه به معنای نابودی ۳۰ میلیارد تومان سرمایه ملی است که بیش از ۹۰ درصد این سرمایه یارانه و ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن تخصیص داده شده است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران توضیح داد که در سال گذشته علی رغم تذکرات متعدد و مکرر تشکلهای مرتبط با صنعت طیور ایران، بر اساس تصمیم سیاستگذار اقتصادی مبنی بر افزایش غیر اصولی تولید مرغ، روند افزایشی بین ۱۰ تا ۱۲ درصدی در سه ماهه سوم سال ۹۷ را شاهد بودیم که قیمت خرده فروشی مرغ زنده ۸ هزار و ۵۰۰ تومانی نشانگر آثار زیان بار این تصمیم غیر کارشناسی است.

وی گفت: با توجه به افزایش جوجه ریزی واحدهای تولید مرغ مادر، در ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۹ با افزایش ۱۶ درصدی تولید نسبت به ۶ ماهه اول سال گذشته – علاوه بر مازاد تولید ناشی از کرونا -مواجه خواهیم بود.

موافق قدیری تاکید کرد: پیش بینی می‌شود این افزایش تولید در شرایط تحریم و کمبود داروهای دامپزشکی مورد نیاز و محدودیت تأمین ارز و مشکلات توزیع نهاده‌های دامی مورد نیاز صنعت طیور، تولید کنندگان را در سالی که حسب فرمایش مقام معظم رهبری «سال جهش تولید» نامگذاری شده است، با مشکلات جدی مواجه کند.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *