تبلیغات متنی

آغاز نشست کارگروه ملی اجرایی سازی موافقتنامه ترانزیتی چابهار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، بهروز آقایی در این نشست که با حضور نمایندگان اداره کل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی، وزارت امور خارجه، وزارت راه و شهرسازی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و گمرک جمهوری اسلامی ایران در بندر چابهار در حال برگزاری است اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشست بررسی پروتکل پیشنهادی هند در خصوص موافقتنامه سه جانبه ترانزیتی ایران – هند – افغانستان و نحوه اجرایی سازی این موافقتنامه است.

به گفته وی، با توجه به اینکه در این کارگروه در خصوص موضوع‌های مطرح شده در پروتکل پیشنهادی هند تبادل نظر می‌شود، نظرات تخصصی این کارگروه نیز به کشورهای هند و افغانستان ارائه خواهد شد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بیان کرد: مذاکرات در خصوص نهایی سازی متن موافقتنامه چابهار از سال ۱۳۹۴ و طی دو نشست کارشناسی در تهران و دهلی نو صورت پذیرفت و نهایی شد و در نهایت متن این موافقتنامه ۳ خرداد ماه سال ۹۵ با حضور رؤسای جمهور ایران و افغانستان و نخست وزیر هند، به امضای وزرای حمل و نقل سه کشور رسید.

وی ادامه داد: اولین نشست موافقتنامه سه جانبه ایران – هند – افغانستان آذرماه سال گذشته در چابهار و دومین نشست نیز آذر امسال به میزبانی هند برگزار شد که درخصوص بخش‌های مختلف این موافقتنامه گفت و گو و تصمیم‌های خوبی اتخاذ شد و با ارائه پروتکل پیشنهادی از سوی طرف هندی همراه بود.

آقایی حمل و نقل و ترانزیت کالا و مسافر از طریق بندرچابهار بین ایران، هند و افغانستان، بهینه سازی هزینه‌های حمل و نقل و ترانزیت بین المللی، جذب کالای ترانزیتی و مسافر سایر کشورها، تسهیل دسترسی به بازارهای بین المللی، تأمین امنیت سفر، ایمنی حمل و نقل و حفاظت محیط زیست میان طرف‌های قرارداد و ساده سازی، هماهنگی و استانداردسازی تشریفات حاکم بر حمل و نقل بین المللی میان ۳ کشور را از اهداف این موافقتنامه اعلام کرد.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *