چرا پاسداشت روز خلیج فارس مهم است؟

چرا پاسداشت روز خلیج فارس مهم است؟
چرا پاسداشت روز خلیج فارس مهم است؟

به گزارش ایسنا،  منوچهر جهانیان ـ رییس دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ در نوشتاری به مناسبت روز ملی خلیج فارس، نگاهی داشته به اهمیت و ظرفیتهای ژئوپولتیکی این منطقه و راه کارهایی را از طریق گردشگری برای تقویت هویت خلیج فارس ارائه کرده است.

او در این یادداشت که با عنوان «خلیج فارس گهواره تمدن های بزرگ بشری» در اختیار این خبرگزاری قرار داده، نوشته است: «خلیج فارس مهد فرهنگ ها و تمدن های کهن و باستانی جهان به شمار می‌رود.  خلیج فارس، نامی ‌برخاسته از تاریخ، فرهنگ و تمدن بزرگ و کهن ایرانی است که شواهد و مدارک و مستندات ما را به جایگاه ممتاز و عظیم آن در میراث فرهنگی مشترک بشری رهنمون می کند. خلیج فارس دارای پیشینه ای وسیع و گسترده است به بلندای تاریخ سرزمین پارس، که خاستگاه و زایش فرهنگ ها وتمدن های بزرگ بشری ریشه در آن دارد.

خلیج فارس از بدو پیدایش تا زمان حاضر، بستری جغرافیایی در شکل‌دهی روابط فرهنگی، ‌اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و تجاری ملل مختلف جهان با محوریت توسعه روابط فرهنگی، اجتماعی و تعامل مثبت و سازنده بوده است که بسترها و زمینه های همکاری و گسترش فعالیت های تجاری و اقتصادی منطقه خلیج فارس و جهان را به دنبال داشته است.

فرهنگ و اخلاقیات ایرانیان همواره با تاکید بر همدلی و همکاری میان مردم و اقوام مختلف بشر روح همبستگی، صلح و دوستی در میان آنها را گسترش داده است. در حوزه خلیج فارس، زندگی و هم‌زیستی در این مکان با ‌جوشش فرهنگی و اجتماعی اقوام مختلف در منطقه، بستری را برای توسعه روابط و همکاریهای فرهنگی و اجتماعی میان مردمان و کشورهای حوزه خلیج فارس و سایر مردمان ملل مختلف را فراهم آورده است.

نام خلیج فارس با نام ایران برای همیشه تاریخ گره خورده است. این ارتباط عمیق و پایدار ایران با خلیج فارس در اشکال و حوزه‌های مختلف قابل ترسیم، تائید و تاکید است و استمرار آن تا دوران معاصر و حال نیز به تصویر کشیده شده است. سیر تحولات دوران معاصر بیانگر اقتدار ایرانیان در خلیج فارس بوده و در حال حاضر نیز همکاری کشورهای منطقه خلیج فارس تضمین کننده ثبات و آرامش در منطقه خلیج فارس است.

کشور ایران سهم مهم و اساسی در شکل گیری و تضمین ثبات منطقه خلیج فارس دارد که نیازمند تعامل وتوسعه روابط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی وهمچنین روابط دیپلماتیک در میان کشورهای منطقه خلیج فارس است که متضمن ثبات و پایداری در این منطقه مهم و حیاتی دنیا است.

پاس داشت روز ملی خلیج فارس به عنوان یکی از اقدامات ملی و یک پدافند غیرعامل در مواجهه با نفوذ بیگانگان در حوزه خلیج فارس است بنابراین ضرورت دارد مجموعه سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی کشور در خصوص این امر فراگیر که ریشه در باورهای ملی، دینی و درونی ایرانیان دارد مشارکت فعال داشته باشند.

از این رو برنامه‌های علمی و فرهنگی با رویکرد شناخت و آگاهی بخشی در حوزه میراث فرهنگی وگردشگری منطقه خلیج فارس می تواند بستری را برای تحقق زمینه‌های مناسب در خصوص معرفی فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران اسلامی، جاذبه های متنوع و بی نظیر سواحل و کرانه‌های خلیج فارس، دانش دریانوردی، عشق و مهمان نوازی مردمان سواحل و کرانه های منطقه خلیج فارس به سایر مردمان جهان فراهم کرده و گام مهم و ارزشمندی برای اعتلای نام خلیج فارس به عنوان مهد و گهواره فرهنگ ها و تمدن های بشری جهان بردارد.

امروزه گردشگری به عنوان ابزاری برای گسترش صلح و دوستی، تعمیق روابط فرهنگی، اجتماعی و تعامل میان مردمان و دولتها به شمار میآید که میتواند نقش بسیار سازنده و تاثیرگذاری در همگرایی و توسعه روابط و همکاریهای مشترک میان مردمان و دولت های منطقه ایفا کند.

از این رو لازم است دولتهای منطقه خلیج فارس براساس اشتراکات فرهنگی، تمدنی و همچنین علاقمندی ها و پیوندهای عمیق و ریشه دار فرهنگی زمینه های حضور مردمان سایر مناطق را برای بازدید و آشنایی بیشتر با میراث کهن و باستانی منطقه خلیج فارس فراهم کنند. این امر می تواند رونق وشکوفایی اقتصادی منطقه خلیج فارس، انسجام اجتماعی و زمینه های همکاری بیشتر و تعامل منطقه ای را فراهم آورد.

نکوداشت روز ملی خلیج فارس گامی است برای معرفی و توجه بیشتر مردمان این منطقه و ساکنان خلیج فارس با پیشینه تاریخی و تمدنی وتاکید بر معرفی آثار و جاذبههای بی‌نظیر و متنوع گردشگری منطقه خلیج فارس برای حضور در عرصه های بین المللی برای تعامل سازنده وهم افزایی بیشتر میان کشورهای منطقه خلیج فارس با سایر مردمان و کشورها برای رسیدن به توسعه و آبادانی این منطقه ژئواستراتژیک، ژئوپلتیک و ژئواکونومیک است.

از این رو لازم است برنامه‌ریزی برای فراهم آوردن و توسعه زیرساخت های گردشگری و انجام اقدامات بهینه در راستای فعالیت های گردشگری در منطقه خلیج فارس با حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی و به کارگیری ظرفیت های بسیار متنوع و بی نظیر گردشگری منطقه خلیج فارس صورت گیرد. تا هم به معرفی فرهنگ و ویژگی های فرهنگی و اجتماعی و توانمندی ها و پتانسیل های گردشگری پرداخته شود و هم این که به رشد و توانمندسازی جوامع میزبان و محلی، بومیان و ساکنان منطقه خلیج فارس کمک کرد.

با ایجاد و راه اندازی کسب وکارهای گردشگری و توسعه روابط با کشورهای منطقه و جهان با حمایت دولت و سایر بخش های خصوصی و غیردولتی و با عزم ملی و جدی می‌توان به این مهم دست یافت. این امر مستلزم تعیین خط و مشی ها، سیاستگذاری های کلان و اولویت بخشی به سفر وگردشگری و اتخاذ تصمیمات و داشتن برنامه هدفمند و جامع وهمکاری و هماهنگی بین متولیان بخش های دولتی و سایر دست اندرکاران حوزه گردشگری و مجموعه های مرتبط با مقوله صنعت گردشگری است که اگر مورد توجه جدی قرار گیرد رونق اقتصادی، اشتغال، کارآفرینی و توسعه وشکوفایی در راستای جهش تولید ملی را در منطقه خلیج فارس را به همراه خواهد داشت. »

انتهای پیام

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *