به گزارش خبرنگار مهر، حسین فرشیدی ظهر چهارشنبه در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برگزار شد، با بیان اینکه وضعیت درمان استان هرمزگان اصلاً خوب نیست، بیان داشت: ادغام خدمات آموزشی درمانی در بخش سلامت، بیمارستانی و بهداشت صورت گرفته و کارهایی که انجام میشود، جوابگوی نیاز استان نیست.
وی افزود: هنوز به برنام هها و اهدافی که مدنظرم بود نرسیدهام، شکاف عظیمی بین وضعیت درمان استان و کشور وجود دارد. هرمزگان استانی است که ما محروم نگه داشتهایم و از پتانسیلهای قوی که دارد استفاده نکردهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان که از شرایط پرداختی حقوق کارکنان دانشگاه ابراز نگرانی و گلایه داشت، اظهار داشت: ماه گذشته در پرداخت حقوق کارکنان مشکل داشتیم، از بیمارستان میناب بازدیدی داشتم که بسیار شلوغ بود، تصمیم به گرفتن کمک از نیروهای کمک پرستار گرفتیم اما با شرایط فعلی نمیتوانم پرداخت حقوق آنها را انجام دهیم.
وی با تأکید بر اینکه سه ماه آخر سال ۹۸ برای ما بسیار سخت خواهد بود، ابراز داشت: امیدوارم در سال جدید وضعیت ما بهتر شود، نفت، صنایع و معادن موهبتی برای کشور است که امیدوارم با راهکارهایی بتوانیم استفاده لازم را از این منابع داشته باشیم.
۳ مورد مرگ بر اثر آنفلو آنزا در هرمزگان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اضافه کرد: در خصوص آنفلو آنزا حمله شدیدی در دو ماه گذشته داشتیم، پیک آنفلو آنزا و بیماریهای ریوی را هر سال در آبان و بهمن ماه داریم اما امسال بیشتر بود.
فرشیدی ادامه داد: در دو الی سه ماه اخیر ۷۴۳ مورد بستری با بیماری تنفسی داشتیم، از ۱۲۹ مورد نمونه گیری انجام شده و به تهران ارسال شد.
وی ادامه داد: متأسفانه ۱۶ مورد مرگ رخ داد که سه مورد تأیید شد ویروس آنفلو آنزا مسبب آن بوده که دو مورد آن مادر باردار بودند، افرادی که بنیه ضعیفی دارند یا بیماریهای قلبی، ریوی، نقص ایمنی، سن بالا و بارداری دارند در خطر بیشتری هستند و باید پیش از این واکسن میزدند.
وی اظهار کرد: بعد از این اطلاعیه افرادی که نیازی به زدن واکسن نداشتند، برای واکسن مراجعه کردند، داروهایی که کورتون و استروئید دارند، علائم بیماری را کاهش میدهد اما از نظر ایمنی ضعیف میشوند و خطر را بسیار بالا میبرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه اگر افراد به موقع مراجعه کرده بودند زنده میماندند، افزود: از ۱۲۹ مورد ۱۸ مورد آنفولانزای مثبت داشتیم.
فرشیدی تصریح کرد: در مقطعی شدیداً دچار کمبود دارو شدیم که اواسط آذر این مشکل حل شد، تصمیمی گرفته شد که برخی داروها را متخصصین داخلی، عفونی یا ریه تجویز کنند.
وی عنوان کرد: درمان سرماخوردگی آنتی بیوتیک نیست بلکه استراحت و مصرف مایعات است، برای سال آینده بهتر است بیماران قلبی، سنین بالا و مادران باردار حتماً در شهریور ماه واکسن آنفلوآنزا را بزنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: امسال ۳۰ درصد افزایش نیروی تخصصی در استان داشتیم و بالای ۸۰ نیروی متخصص و فوق تخصص جذب کردیم، در بخش درمان سرطان و بیماریهای خونی، اطفال، نفرولوژی و … کمبودهایمان رفع شده است، متخصصین داخلی و اطفال نیز در روزهای آینده به بشاگرد اعزام میشوند.
فرشیدی اضافه کرد: در خصوص کیکهایی که حاوی قرص و کپسول بود، اولین گزارش از پارسیان بود، که دانش آموزی در مدرسهای کیکی باز کرده و در آن قرص موجود بوده و قرص را برای تضخیص فرستادیم؛ احتمال میدادیم بچهها بازی گوشی داشته باشند چراکه معلوم بود در کارخانه اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: متأسفانه به مرور این اتفاق بیشتر افتاد و همه گیر شد و سیستمهای اطلاعاتی وارد کار شدند و مشخص شد اقدامی برای به هم زدن آرامش عموم بوده، محتویات داروها نیز خوشبختانه خطرناک نبودند اما دستگاههای نظارتی و اطلاعاتی ورود کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: مشکلاتی از نظر روانی در جامعه ایجاد شد که خوشبختانه با ورود دستگاههای اطلاعاتی حل شد و امیدواریم دیگر چنین مواردی دیده نشود.
فرشیدی عنوان کرد: در خصوص عطاریهای سطح شهر که داروهایی توزیع میکنند افراد در صورت مشاهده باید به تعزیرات حکومتی مراجعه و شکایت خود را مطرح کنند؛ دارو در صورت داشتن سیب سلامت مشکل ندارند و فروشنده مقصر است که بدون مجوز توزیع میکند.
بیمارستان شهید محمدی بندرعباس با کمبود تجهیزات تخصصی روبرو است
وی تصریح کرد: در خصوص تجهیزات تخصصی بیمارستان شهید محمدی دچار کمبودهایی هستیم که در حال رایزنی و تلاش برای رفع این کمبودها هستیم، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد بدهی دارد که بیش از ۲۵ درصد آن مربوط به تجهیزات است، تا امروز ۱۲۷ الی ۱۲۸ میلیارد تومان از بیمه سلامت، حدود ۸۰ میلیارد تومان از تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح بین ۳ تا ۴ میلیارد تومان طلب داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عنوان کرد: ۶۰ هزار اتباع افغانستانی در هرمزگان داریم که بیمه و پول درمان ندارند و هزینههایی به ما تحمیل میکند که قابل محاسبه نیست.
فرشیدی بیان کرد: بیماری مالاریا برای استان ما مهم است، الان در زمان ریشهکنی هستیم، سال گذشته ۵۸ مورد داشتیم که هیچکدام ایرانی نبودهاند، چقدر باید مواظبت کنیم که دوباره همهگیر نشود و اینها همه برای ما هزینه است؛ مسئله اتباع خارجی برای ما تبعات اجتماعی و بهداشتی دارد که باید رسیدگی شود.
وی اظهار کرد: ساخت بیمارستان ۲۷۰ تخت خوابی که پالایشگاه نفت ستاره در حال ساخت آن است، پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: پرداختیهای ما همه از خزانه است، سال گذشته درآمد ما کم شد و با توجه به اینکه بیمه سلامت که پرداختی ندارد، سقف پذیرش ۲۵۰ میلیارد تومانی برای ما تعیین کرد و ما هنوز با این بیمه مشکلاتی داریم، تنها از سال ۹۸، ۴۰ میلیارد تومان طلب داریم.
بیمارستان شریعتی در کمبود بودجه خاک میخورد
فرشیدی عنوان کرد: سال گذشته بیش از سقف عملکرد داشتیم که دولت باید برای تأمین آن فکری کند، مهمترین پروژه عمرانی ما بیمارستان شریعتی است و تمام توان خود را گذاشتهایم که آن را بهجایی برسانیم اما متأسفانه شریعتی در کمبود بودجه دارد خاک میخورد و حداقل نیاز به ۳۰ میلیارد تومان دیگر بودجه دارد.
وی تصریح کرد: بیمارستان ۵۳۱ تخت خوابی ما اعتبار خوبی دارد اما از روند اجرای پروژه راضی نیستم و انتظار سرعت بیشتری در پیشبرد آن دارم؛ پروژه بیمارستان راضی نیز آماده کلنگ زنی است.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ