تبلیغات متنی

طرح شمشیر ذوالفقار در موزه ملی داغستان

مرتضی رضوانفر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که موزه ملی داغستان مملو از اشیای تاریخی حاوی شعرهای فارسی و دعاهای شیعی است، توضیح داد: دعای صغیر نادعلی به همراه طرح شمشیر ذوالفقار و نام حسنین (ع) و اذکار عبادی، به‌صورت یک قالب برای چاپ دستی (احتمالا روی پارچه) استفاده شده است. در این مهر که توسط شخصی با نام «رحمان» ساخته شده، به جز متن، این اعداد نیز ثبت شده است: «۱۷۱۶۳۷۳» و «۱۷۱۴۸۱۱».

او با بیان این‌که در نقاط مختلف قفقاز شمالی و جنوبی، انواع تجلی این دعا را در معماری بناها و کتیبه‌ اشیا می‌توان پیدا کرد، افزود:‌ انواع ارائه این دعا توسط هنرمندان، آلبومی از هنرهای تزئینیِ شیعی است.

رضوانفر گفت: علت کثرت اشیای فارسی و شیعی در داغستان، مهاجرت تعداد زیادی ایرانی در نیمه دوم قرن ۱۹ به قفقاز، به دلیل قحطی بزرگ و شیوع بیماری‌های واگیردار بوده است.

انتهای پیام


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *