تبلیغات متنی

رفتارهای غیرعلمی وافزایش جمعیت محیط زیست را به مخاطره انداخته است

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی کلانتری ظهر شنبه در همایش روز جهانی تالاب‌ها که به مناسبت ثبت جهانی تالاب زریبار در کنوانسیون رامسر در سنندج برگزار شد با اشاره به اینکه حوزه محیط زیست را در گذشته فانتزی و تشریفاتی می‌دانستیم، اظهار داشت: تا چند سال پیش در مطالعات آب کشور موضوعی به نام حفظ حقابه زیست محیطی در داده‌ها قائل نبودند که همین مسئله باعث شد تالاب‌ها و رودخانه‌ها به اولین قربانیان توسعه ناپایدار در کشور تبدیل شوند.

وی افزود: امروز با بسیاری از زمینه‌های زیست محیطی از جمله خشک شدن دریاچه‌ها و رودخانه‌ها، کاهش آب‌های زیرزمینی و پدیده گرد و غبار مواجه هستیم که تبدیل به بحران های دائمی برای کشور و مردم شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مشکلات محیط زیستی تنها به خشک شدن تالاب‌ها خلاصه نمی‌شود، ادامه داد: سالانه ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار جنگل بلوط در مناطق زاگرس خشک می‌شود که غیرقابل برگشت است که به تصمیمات زودگذر و بدون مطالعه گذشته برمی‌گردد.

کلانتری با اشاره به اینکه در چهار دهه گذشته محیط زیست را بازیچه قرار داده‌ایم، یادآور شد: اغلب تئوری‌ها و شعارهای ما در این حوزه برای رهایی از فشارهای خارجی است که غیر از آسیب به محیط زیست، فایده‌ای برای کشور نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه زنجیره محیط زیست را پاره کرده و گرفتاری‌های جزیره‌ای برای خود به وجود آورده‌ایم، بیان کرد: رئیس جمهور از زمان روی آمدن در سال ۹۲، قول احیا دریاچه ارومیه را داد که کارهای ارزشمندی نیز در این زمینه انجام شد، چرا که جابجایی شهری مانند تبریز به دلیل خطرات زیست محیطی ناشی از دریاچه ارومیه، یک هزار میلیارد دلار اعتبار نیاز داشت در حالیکه با دو میلیارد دلار می‌توان این دریاجه را احیا کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: گرچه تالاب زریبار را نیز امروز با رفتارهای غیرعقلانی گذشته گرفتار کرده ایم اما با حداقل هزینه می‌توان آن را احیا کرد و قرار است تا پایان امسال فاضلابی بدون تصفیه وارد ان نشود.

کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در حال حاضر ۹۰ درصد مینی‌بوس‌ها و بیش از ۷۰ درصد اتوبوس‌های ناوگان حمل و نقل شهری و برون شهری کشور اسقاطی است، پس نمی‌توان انتظار هوای سالم را داشت.

وی افزود: ۸۰ درصد موتورسیکلت‌ها، ۶۰ درصد کامیون‌ها اسقاطی هستند و سوخت ۵۰ درصد نیروگاه‌های کشور نیز از مازوت تامین می‌شود که هوای کشور را ناسالم کرده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در طول ۴۰ سال گذشته ۳۰۰ هزار اسلحه مجاز و غیرمجاز شکاری به سه میلیون و ۵۰۰ هزار اسلحه افزایش یافته است که با وجود سه هزار محیط بان در کشور کاری نمی‌توان انجام داد.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *