تبلیغات متنی

رایزنی برای استفاده از هنر صنایع دستی در عطردان‌ها و نان رضوی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، دهمین نشست تخصصی بسته‌بندی و راهکارهای تجاری‌سازی صنایع دستی استان تهران در سالن آمفی‌تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد. در این نشست، پویا محمودیان، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: «از ابتدای سال ۹۷ با تأکید وزیر برنامه‌ریزی‌های طرح تجاری‌سازی صنایع‌دستی، در معاونت صنایع‌دستی وزارتخانه آغاز شد. سپس تلاش کردیم که با تهیه یک پکیج و ارائه آن در نشست‌های تجاری‌سازی در حوزه صنایع‌دستی فرهنگ‌سازی شود و از سال گذشته کارهای عملی را در حوزه تجاری‌سازی شروع کردیم مثلاً با یک شرکت خودرویی تفاهم‌نامه‌ای امضا شد تا از کارهای هنرمندان فعال در حوزه سوزن‌دوزی استفاده شود. این تفاهم‌نامه به انعقاد قراردادهای متعددی منجر شد.»

او افزود: «بحث احرام‌های حاجیان بیت‌الله الحرام از حوله بافی خوراشاد نیز سال گذشته عملی شد و ادامه خواهد داشت. امسال نیز با آستان قدس رضوی صحبت شده که عطردان‌های رایحه حرم رضوی از آثار هنرمندان باشد. با نان رضوی نیز صحبت‌هایی شده که در این خصوص نیز از هنر هنرمندان بهره گرفته شود.»

محمودیان خاطرنشان کرد: «طرحی به‌عنوان صنایع‌دستی و شکلات داریم البته در کنار طرح تجاری‌سازی در آینده شاهد افتتاح خانه‌های خلاق خواهیم بود و خانه‌های خلاق کریدور تجاری‌سازی صنایع‌دستی خواهند بود و این خانه‌ها در کنار تجاری‌سازی صنایع‌دستی قرار خواهند گرفت.»

کیک اقتصادی در صنایع‌دستی باید بزرگ باشد

پرهام جانفشان، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران نیز در ادامه این نشست  گفت: «سهم صنایع‌دستی و به‌اصطلاح کیک اقتصادی در صنایع‌دستی باید بزرگ باشد که در این صورت رقابت‌ها ارتقا می‌یابند. صنایع‌دستی باید به آثاری تبدیل شود که دسترسی به آن‌ها و کاربردشان آسان باشد. »

محمد انشایی، معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تهران در در این نشست تخصصی گفت: «تجاری‌سازی یک فرایند است که بخشی از آن تولید و بسته‌بندی است. بعد از آن به برندینگ و شناسنامه‌دار کردن محصول و خدمات پس از فروش می‌رسد. خدمات پس از فروش در ایران کمتر شناخته‌شده ولی در دنیا خدمات پس از فروش با ارائه گارانتی و پیام‌های بعد از فروش باعث می‌شود، راه‌های ارتباطی با خریدار جنس برقرار بماند که این موضوع هم به فروش و هم به تولید کمک بسیاری می‌کند.»

در ادامه این نشست طیار، مشاور پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز در سخنانی به راهکارهای تجاری‌سازی صنایع‌دستی اشاره کرد و گفت: «تجاری‌سازی بحث گسترده‌ای است که از ابتدای یک ایده تا انتهای آن، یعنی ورود به بازار را در برمی‌گیرد. پارک‌های علم و فناوری و مراکز نوآوری به این قضیه کمک می‌کنند. در حال حاضر، سازمان‌هایی که متولی این جریان هستند، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد مرتبط با دانشگاه‌ها هستند که بحث تسهیلگری در این حوزه را انجام می‌دهند. بحث تسهیلگری در این زمینه جواب نمی‌دهد.»

او به ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره کرد و افزود: «این ارتباط در کشور ما چندان موفق نبوده، اما می‌تواند توسعه پیدا کند، البته شاید صنعت، تمایل زیادی ندارد که به سمت دانشگاه برود.»


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *