
خبرگزاری مهر – گروه استانها: شهرکرد بزرگترین سکونتگاهها شهری استان چهارمحال و بختیاری است که هماکنون حدود ۲۰۰ هزار نفر در این منطقه زندگی میکنند. شهرکرد در گذشته به عنوان یکی از پاکترین مناطق کشور از نظر آب و هوا به شمار میرفت.
هوای پاک این منطقه سبب شده بود که بسیاری از بیماران که مشکلات تنفسی داشتند به سفارش پزشکان این منطقه را برای زندگی انتخاب کنند ولی امروز در پی بی توجهیها و بیتدبیریها، این شهر هوای پاک خود را از دست داده است و زندگی نیز برای اهالی این منطقه در برخی ماههای سال در پی آلودگی هوا مشکل شده است.
چند سالی است این منطقه با پدیده گرد و غبار مواجه است و هوای منطقه در پی کوچکترین وزش باد آلوده میشود و گرد و غبار آسمان شهرکرد را فرا میگیرد.
منشأ گرد و غبار در شهر شهرکرد از دشت شهرکرد است. بخش قابل توجهی از دشت شهرکرد را مرغزار شهرکرد تشکیل میدهد که هم اکنون این مرغزار به علت بی توجهی در مدیریت آن توسط ارگانهای مرتبط از جمله منابع طبیعی و آبخیزداری سبب شده است تا به یک کانون تولید گرد و غبار تبدیل شود.
در سالهای گذشته برداشت بی رویه آبهای زیر زمینی، چرای بی رویه دام، عدم اجرای پروژهها برای احیای مرغزار، نبود مدیریت مناسب بر مرغزار شهرکرد و … در پی بی توجهی متولیان در دشت شهرکرد سبب شده است که این منطقه به یک کانون گرد و غبار تبدیل شود.
دشت شهرکرد زمانی یک فیلتر طبیعی بود که موجب گرفتار شدن تودههای همراه گرد و غبار میشد تا وارد سطح شهر شهرکرد نشوند اما متأسفانه در چند سال اخیر به یکی از کانونهای تولید گرد و خاک محلی استان تبدیل شده است معاون توسعه و پیشبینی سازمان هواشناسی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دشت شهرکرد که بخش قابل توجهی از آن مرغزار است، زمانی یک فیلتر طبیعی بود که با واقع شدن در قسمتهای جنوب غربی استان، موجب گرفتار شدن تودههای همراه گرد و غبار میشد تا وارد سطح شهر شهرکرد نشوند، اما متأسفانه در چند سال اخیر به دلیل کاهش بارشها و پایینتر رفتن سطح آبهای زیرزمینی و سطحی به یکی از کانونهای تولید گرد و خاک محلی استان تبدیل شده است.
مهرداد قطره افزود: اکنون با وزش باد نسبتاً ملایم حدود ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر در ساعت، شاهد اوج گیری گرد و غبار میشویم که در جهت باد غالب شهر قرار گرفته و در منطقه جنوب غربی به راحتی سطح شهر را میپوشاند و کیفیت هوا را کاهش میدهد.
قطره تصریح کرد: دشت شهرکرد، شهر شهرکرد را تحت تأثیر قرار میدهد ولی در مجموع مابقی دشتهای استان نیز شرایط مشابهی با شرایط دشت شهرکرد را دارند که میتوان به دشت بروجن و بن اشاره کرد.
وی تاکید کرد: در دشت شهرکرد با ورزش باد به خصوص در فصل پاییز شاهد شکلگیری تودههای گرد و غبار روی دشت هستیم که به شهر شهرکرد منتقل میشود و میطلبد به این امر توجه بیشتری شود.
قطره در خصوص آسیب ناشی از گرد و غبار حاصل از دشت شهرکرد، گفت: در چند سال اخیر پدیده نوظهور گرد و خاک از سایر کشورها مانند عراق و ترکیه نیز موجب انتقال گرد و خاک به سمت کشور شده که در مجموع باعث کاهش کیفیت هوا از وضعیت سالم به ناسالم و گاه ناسالم برای گروههای حساس و در مواردی برای تمام گروهها شده است که در زمان آن، اطلاعیه صادر شده است تا از تردد در محیطهای باز خودداری شود.
وی بیان کرد: گرد و خاک علاوه بر ایجاد مشکلات برای انسانها، با ایجاد پوشش روی سطح برگها شاهد خشکیدگی جنگلها بلوط استان شده که یکی از عوارض ناشی از گرد و خاک است و موجب شده تا بسیاری از مراتع استان از دست برود و حتی کندوهای زنبور عسل نیز آسیب ببیند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ