تبلیغات متنی

بارش باران بر دشت‌های خشکیده/ سیل و سونامی خشکسالی ادامه دارد

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: استان کرمان در سال آبی جاری هنوز تجربه بارش باران و برف را نداشته است این در حالیست که این استان با کمبود شدید منابع آبی مواجه شده و بارندگی های جزیی دو ماه اخیر نتوانسته کشاورزان را امیدوار کند.

هر چند گفته می شود بیشترین میزان بارندگی در این استان در بهمن و اسفند ماه روی می دهد اما تجربه نشان داده این بارش ها به جای اینکه موجب تغذیه آب های زیر زمینی و پر شدن سدهای محدود استان شود موجب بروز سیلاب می شود به همین دلیل کرمان در هر سال دو روی سکه خشکسالی و سیلاب را تجربه می کند.

خشکسالی در کرمان حرف اول را می زند

سال گذشته با وجود اینکه از سوی کارشناسان هواشناسی به عنوان یکی از سال های پر بارش طی دهه اخیر یاد می شود اما متوسط بارش در کرمان به حدود ۷۵ میلیمتر رسید که با متوسط بلند مدت بارندگی در استان که عدد ۱۲۰ میلیمتر را نشان می دهد فاصله دارد.

تابستان در کرمان در حالی سپری شد که متوسط حداکثر دمای هوا در استان افزایش یافت و تعداد روزهای گرم سال نیز شمار بیشتری از صفحات تقویم سال را به خود اختصاص داد این روزها در حالی مردم کرمان در حال گذر از آبان و آغاز آخرین ماه پاییز هستند که هنوز روزهای سرد سال را تجربه نکرده اند.

حالا بعد از گذشت دو ماه از پاییز نخستین موج بارشی از عصر دیروز بخش های غربی استان را در برگرفته و این موج تا عصر چهارشنبه ادامه خواهد داشت.

شهرهای شهربابک، رفسنجان، نوق، انار و امین شهر و رابر نخستین موج بارشی را تجربه کرده اند.

کاهش چشمگیر بارندگی در سال جاری آبی

بنابر اعلام دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت مدیریت منابع آب وزارت نیرو میزان بارندگی تجمعی استان کرمان از ابتدای سال آبی (اول مهر ۹۸) تا ساعت ۱۸وسی دقیقه عصر دیروز یکشنبه ۵.۷ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلند مدت افزایش داشته است.

این در حالی است که میزان بارشها در سال آبی گذشته تا این روز از سال ۱۸.۲ میلیمتر بوده که کاهش محسوسی در این زمینه روی داده است

این در حالی است که میزان بارش ها در سال آبی گذشته تا این روز از سال ۱۸.۲ میلیمتر بوده که کاهش محسوسی در این زمینه روی داده است.

با این حال اداره هواشناسی در اطلاعیه ای در خصوص احتمال سیلاب طی سه روز آینده در کرمان هشدار داده است.

بر اساس اطلاعیه شماره۶ اداره کل هواشناسی استان کرمان و طبق بررسی آخرین نقشه های پیش یابی از روز دوشنبه سامانه بارشی در استان آغاز و تا اواخر وقت روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت.

بارش برف در ارتفاعات و مناطق سردسیر

در این مدت  ناپایداری ها به صورت افزایش ابر وزش بادهای نسبتا شدید و بارش باران و در ارتفاعات و مناطق سردسیر و کوهستانی بارش برف پیش بینی می شود.

از بعد از ظهر چهارشنبه کاهش محسوس دما در استان رخ خواهد داد. لذا یخ زدگی و لغزندگی سطح جاده ها و معابر دور از انتظار نیست.

براساس اطلاعیه اداره کل هواشناسی استان کرمان با توجه به نوع سامانه بارشی، آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه های فصلی و جاری شدن ناگهانی سیلاب خصوصا در غرب و جنوبغرب استان محتمل است.

اداره کل هواشناسی استان  کرمان با پیش بینی احتمال وقوع مه گرفتگی در برخی مناطق استان در صبح پنج شنبه به مردم استان کرمان توصیه کرده است که از توقف تردد و چرای دام در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها خودداری شود، از صعود به ارتفاعات استان بواسطه احتمال باری برف و بوران پرهیز شود، در جاده های کوهستانی بدلیل بارش احتمالی برف و لغزندگی سطح جاده تمهیدات لازم اندیشیده شود.

از تردد غیر ضروری در جاده ها خودداری کنید

حمیده حبیبی، رئیس مرکز پیش بینی هواشناسی استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: موج جدید بارندگی از روز گذشته در غرب استان کرمان شروع شده و شهرستانهای بافت، رفسنجان و رابر نخستین بارندگی ها را گزارش کرده اند.

وی تصریح کرد: بر اثر ورود این موج شاهد بارندگی در شهرها و بارش برف در ارتفاعات، مناطق سردسیر و کوهستانی خواهیم بود.

با توجه به برودت هوا و ریزش هوای سرد از روز چهارشنبه شاهد افت شدید دما در استان خواهیم بود به همین دلیل به کشاورزان در خصوص سرمازدگی محصولات کشاورزی هشدار می دهیم

حبیبی بیان کرد: با توجه به برودت هوا و ریزش هوای سرد از روز چهارشنبه شاهد افت شدید دما در استان خواهیم بود به همین دلیل به کشاورزان در خصوص سرمازدگی محصولات کشاورزی هشدار می دهیم.

وی بیان کرد: روز پنجشنبه کرمان شاهد یخ زدگی معابر و جاده ها و مه گرفتگی در جاده های کوهستانی خواهد بود.

رئیس مرکز پیش بینی هواشناسی استان کرمان گفت: با توجه به نوع سامانه دور از انتظار نیست که در روزهای جاری شاهد آبگرفتگی و سیلابی شدن رودخانه ها باشیم به همین دلیل از عشایر، گردشگران و روستاییان می خواهیم در این ایام به هیچ عنوان در بستر رودخانه ها حضور پیدا نکنند.

وی از مردم خواست از تردد غیر ضروری در جاده های برف گیر خودداری کنند و در صورت لزوم وسایل گرمایشی و زنجیر چرخ به همراه داشته باشند.

احتمال سیلاب های ناگهانی در کرمان

مدیرکل هواشناسی استان کرمان نیز به خبرنگار مهر گفت: هشدارهای لازم به مردم و دستگاههای مرتبط داده شده و برای جلوگیری از حوادث احتمالی تمهیدات لازم باید اندیشیده شود.

تورج جدیدی بیان کرد: یخ زدگی معابر، برف گیر شدن گردنه های کوهستانی و راه های عشایری، مه گرفتگی گسترده و احتمال سیلاب های ناگهانی تا آخر هفته دور از انتظار نیست.

استان کرمان در حالی بارندگی های محدودی را در فصل پاییز، زمستان و بهار تجربه کمی می کند که این بارش ها اکثرا به دلیل عدم وجود زیر ساخت های مناسب به سیلاب تبدیل و یا راهی کویر می شود.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *