سنگ لاشه سنگی است که به علت شکل ظاهری نامنظمی که دارند، میتوان از آن به عنوان سنگ تزئینی استفاده کرد. اما این سنگ قابلیت بالایی جهت استفاده در ساخت دیوارها و ساخت پله و غیره را دارا میباشد. از این نمونه سنگ ساختمانی همچنین در کارخانهها برای تولید پودر سنگ استفاده میکنند. در ادامه با کاربرد و مشخصات کیفی این نمونه سنگ بیشتر آشنا خواهید شد.
آشنایی با سنگ لاشه
این سنگ حاصل عمل انفجار در معدن سنگ است. در واقع، پس از خرد شدن سنگها در معدن به قطعات کوچکتر، این سنگ به دست میآید. به همین دلیل این سنگ شکل خاص و سطح مشخصی ندارد. برای استفاده از این سنگ حتما باید گوشه و زوایای تیز آن گرفته شود، در غیر این صورت مجاز به استفاده از آن نخواهید بود. در واقع میتوان گفت در زمان انفجار، موقع شکسته شدن سنگهای بزرگ تر، تکههای لاشه دارای گوشه و لبههای تیز میشوند. بنابراین قبل از استفاده باید به آنها ساب زده شود تا آماده استفاده گردند. از سنگهای لاشه که ابعاد آنها کمتر از ۱۵ سانتیمتر باشد، به عنوان پرکننده در مکانهای مختلف استفاده میکنند. در این صورت دیگر نیازی به ساب زدن آنها نیست.
مشخصات کیفی سنگهای لاشه
این سنگ مانند سایر سنگها دارای ویژگی و مشخصههایی میباشد که میخواهیم آنها را در این قسمت مورد بررسی قرار دهیم.
سنگهایی با نام لاشه میبایست عاری از هرگونه لایهبندی باشند. به عبارت دیگر سنگ لاشه، نباید لایه لایه باشد. سنگ لاشهای را که انتخاب کرده اید، باید دارای سختی و مقاومت قابل قبولی باشد. وجود شکاف و درز در این سنگ نشان از عدم مقاومت و استحکام پایین آن میباشد. یکی دیگر از مشخصات کیفی این سنگ بدون شکاف و درز بودن آن است، که نشانی بر کیفیت این سنگ خواهد بود. شرایط و نوع استخراج این سنگ از دیگر مشخصات کیفی آن است. شرایط استخراج این سنگ باید رو باز باشد و به آسانی و بدون باطله صورت گیرد.
کاربرد
همانطور که اشاره شد، سنگی است که به علت شکل ظاهری خود کاربرد تزئینی ندارد. در نتیجه عمده مصرفی که برای این سنگ در نظر گرفته میشود، استفاده در کارهای عمرانی است. در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
کاربرد در انواع پلهای سنگی
استفاده از آن در ابنیههای ساختمانی
استفاده در ساخت سد
استفاده در ساخت دیوار و پیهای لازم در ساختمان
کاربرد فراوان تشکیل و ساخت در پودر سنگ
معادن سنگ های لاشه
معادن این سنگ میبایست نزدیک به شهر یا محل مصرف آن باشد. این معادن نیز باید دارای ویژگی سهولت در استخراج و ضخامت خوب لایهها باشند. زمانی که سنگ لاشه معدن دارای کلیواژ یا کلاژ و درز و شکاف باشد و این درز و شکافها نسبت به یکدیگر دارای فاصله کمی باشند، سبب میشود تا در هنگام استخراج مقدار زیادی سنگ لاشه ایجاد گردد. در صورتی که مقاومت سنگ معدن نیز کم باشد موجب میگردد تا در زمان انفجار سنگهای زیادی تولید شود. برای مثال سنگهای آهکی مارنی دارای میزان مقاومت کمی هستند و به سادگی برش خورده و صیقل داده میشوند. این نوع سنگ در مقابل سنگهای آهکی خالص از مقاومت کمتری برخوردار هستند و این موضوع باعث میشود به زودی فرسوده شوند و به هنگام استخراج مقدار زیادی سنگ لاشه تولید کنند.
انواع سنگهای لاشه
این نوع سنگ را بر اساس منبع اولیه تولید آنها و نحوه استخراج به انواع مختلفی تقسیم بندی میکنند. به طور مثال برخی از آنها که منشاء کلسیم کربنات داشته باشند، به عنوان سنگ لاشه تراورتن شناخته میشوند. کاربرد عمده این نمونه سنگ در صنایع هنری، مجسمه سازی و کاربرد در تولید موزاییک و انواع سنگهای مصنوعی میباشد.
از انواع دیگر این سنگ میتوان به سنگ ورقهای اشاره کرد. استخراج این سنگ از بافت کوه و مناطق طبیعی انجام میگیرد. استخراج این نمونه از سنگ به صورت ورقه ورقه میباشد و دلیل نام گذاری آن نیز به همین دلیل است. از این سنگ به علت ساختار طبیعی و محکمی که دارد در ساخت و سازهای گوناگونی استفاده میکنند. سنگهایی که ورقهای هستند از لحاظ اقتصادی برای سازندگان مقرون به صرفهتر خواهند بود.
تفاوت سنگ لاشه و مالون
شاید اسم سنگ مالون به گوش شما هم خورده باشد. سنگ لاشه در واقع همان سنگ مالون میباشد. اما همانطور که میدانید تفاوتهایی بین این دو نوع سنگ وجود دارد. تفاوت عمدهای که بین سنگهای لاشه و مالون وجود دارد، این است که سنگهای لاشه سنگی نتراشیده هستند ولی مالون یک نمونه سنگ تراشیده و قابل چکش خواری است و یکی از انواع سنگ آنتیک محسوب میشود. هر دو سنگ لاشه و مالون را به عنوان سنگهای ابعادی، در کارهای عمرانی به کار میبرند. هر چه میزان مقاومت فشاری و استحکام این دو سنگ در برابر عوامل طبیعی بیشتر باشد، طبیعتاً کاربرد آنها در فعالیتهای مختلف ساختمان سازی بیشتر خواهد شد.
- برچسب ها :
- هیچ برچسبی برای این آگهی ثبت نشده است